tiistai 17. tammikuuta 2017

Vuoden viimeinen rypistys, itsenäisyyspäiväJo muutaman vuoden on käyty keräämässä Itsenäisyyspäivän pinnoja Mikan kanssa. Vuonna 2015 pyörittiin Helsingin suunnalla. Vuonna 2016 oli tiedossa monta hyvää pinnaa ja etukäteis suunnittelu olikin melkoista. Taigarautiainen oli tietysti ykkös kohde joka päätettiin hakea Lahdesta. Mutta sitä ennen kävimme Heinolassa pimeässä hoitamassa lapasorsan aloitus pinnaksi. Sorsa löytyi helposti katuvalojen valossa. Tältä päivältä ei juuri kummoista lintukuvaa syntyisi , koska vauhti on kovaa lyhyen päivän johdosta.

Heinolasta Ajeltiin Lahteen Kujalan jäteasemalle. Siellä olikin jo nippu bongareita odottamassa päivän valkenemista ja lintua. Noin vartin odottelun jälkeen lintu näkyi hienosti pienen maakasan rinteessä. Samalla paikalle lenteli myös 1-2 vuorihemppoa. Kyllähän lähtee hyvin käyntiin. Jo ennen auringon nousua oli kasassa 2 hyvää IP pinnaa. 

Lahdesta ajelimme sitten suorinta tietä Järvenpäähän Tuusulanjärven pohjoispäähän missä on viitatiainen käynyt ruokinnalla jo jonkin aikaa. Lintua odottelimme noin 1/2 tuntia kunnes se tuli jälleen ruokailemaan. Pinna plakkariin ja menoksi. 

Viitatiainen käy nopeasti ruokinta-automaatilla


Seuraava kohde on Espoossa Soukan kasavuori ja petolinnut. Päätimme staijata paikalla 1/2 tuntia koska oli riennettävä eteenpäin. Kohdelajit hiirihaukka ja maakotka hoituivat tuon ajan puitteissa joten eteenpäin..
  
Seuraavaksi menimme Helsinkiin. Ensin päätimme käydä blokkaamassa mustakaularastaan, mutta sepäs olikin lentänyt jonnekin eikä ollut paikalla. Siitä menimme etsimään töyhtökiurua joka teetti jonkin verran työtä, mutta löytyi. Samalla saimme tiedon, että rastas oli palannut, joten sinne takaisin. Lintu näkyi hetken varastoalueen  aidan takaa, mutta se riitti meille. 

Mustakaularastas hybridi 


Matkamme jatkui Hietaniemen hautausmaalle missä tiedettiin olevan sarvipöllö. Se löytyi heti. Seuraavaksi Töölönlahdelle Tokoinrantaan hakemaan valkoposkihanhesta pinna. Sekin onnistui hetkessä. 

Seuraavaksi Viikkiin, jos vaikka luhtakana olisi paikalla. Kärsivällisen odottelun jälkeen lintu tuli näkyviin. Hienoa. Seuraavaksi Lammassaaren pitkoksille jos vaikka timali onnistuisi. Tämä olikin ensimmäinen hylsy. No kotimatkalta vielä jänkäkurppa viimeiseksi lajiksi. 

Melkoinen päivä. Monta hyvää pinnaa rikkaampana kotiin. Joskus vain hyvät nuotit pitävät kutinsa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti