sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tammikuu jo vauhdissaKoska näyttää siltä että tammikuu on jo loppusuoralla , eikä mahdollisesti enään tässä kuussa tule mitään säntäilyn aihetta, on hyvä päivittää blogi alkuvuoden hulinoista. 
Matka alkaa luonnollisesti 1.1.2017 "ekaekaa" -pinnojen keruulla. Jälleen meillä oli melkoinen vääntö mitä tekisimme. Pitkän aikaa oli tarkoitus hakea Turusta taigarautiainen ja sen jälkeen ajella PK-seudulle keräämään mahd. monta pinnaa. No reitti kuitenkin muuttui niin , että Turun jälkeen suuntasimme Asikkalan suuntaan.
Matka alkoi aamulla aikaisin koska Turun Topinojan kaatopaikan portilla oli oltava ennen yhdeksää. Matkaan lähdimme kokoonpanolla Minä, Mika, Joni ja Jonna.
Portille kertyi pikkuhiljaa keltaliivistä väkeä toista sataa. Ilmoittautuneita oli 130. Sisälle päästiin ajallaan ja reippaassa rivissä marssimme paikalle. Kun kaikki oli asemissa ajoi Ismo "hyvis" yhden linnun pusikkoon ruderaateista. näimme tämän vilahduksen ja hetken oli lintu näkyvissä ruokinnan tuntumassa. Ei mitenkään hienosti, mutta riittävästi. 

Turun Topinojan montanella

Turusta matkamme jatkui kohti Asikkalaa. Matkan varrella jätimme kyydistä Jonnan Hämeenlinnaan. Asikkalassa ei ollut peltosirkkua näkynyt koko päivänä. Mekin etsimme sitä ehkä tunnin ajan, mutta turhaan. Vielä päätimme hakea ennen pimeän tuloa pinnat Heinolan kk:n mustavariksesta ja Heinolan lapasorsasta. Nämä linnut onnistui hienosti. 
Illalla päätimme mennä vielä etsimään Helsingistä jotain lisää. Luhtakana oli edelleen vanhalla paikalla , mutta sarvipöllö oli jo lähtenyt liikkeelle. Ei mikään laji tykitys määrällisesti tällä kertaa, mutta muutama kiva laji silti.

Su 8.1. käytiin Jonnan kanssa retkellä Helsingissä. Kohteena oli "se" mustakaularastas. Harmaasta kelistä huolimatta sain muutaman ihan mukavan kuvan. Paikalla Engelinaukiolla oli myös järripeippo.
Mustakaularastas on sitä mieltä , että kyllä minua voi kutsua mustakaularastaaksi
Kaunis järripeippo herkutteli myös koristeomenilla


Seuraavan kerran tuli liikahdettua La 14.1. kun Poriin saatiin myös järjestettyä joukkobongaus. Kohteena oli pitkään paikalla viihtynyt kyhmyhaahka naaras. Ennen tätä kävimme katsomassa kuningaskalastajan Porista sekä hiiripöllön.  Paikalle päästyämme meni kaikki lähes täydellisesti. Sisään päästiin 4 hengen ryhmissä kerrallaan siinä järjestyksessä kun oli ilmoittautunut. Ainut ongelma oli se , että meidän nimet Mikan kanssa oli unohtuneet listalta. No onneksi tämänkin saimme korjattua ja sisään päästiin. Naaras kyhmyhaahka Su 15.1. Retkeiltiin Mikan kanssa pääasiassa Apuksen alueella. Järvenpäässä kävimme katsomassa viitatiaista ja tunturikiuruja.  Kiuruja oli kaatopaikan mäellä kaksi. 

Tunturikiuru

Vielä ennen pimeän tuloa kävimme etsimässä Porvoosta valtavasta keltasirkkuparvesta lapinsirkun. 


Ma 16.1. klo 6:00 aamulla kuulin omalta pihaltani kevään ensimmäiset viirupöllön puhallukset. Toivottavasti pöllöt ovat ilonani koko vuoden.

Seuraavan kerran lähdin kuvaus retkelle La 21.1. Nyt päätin mennä kuvaamaan vielä lisää Järvenpään tunturikiuruja. Nyt paikalla oli kolme lintua. Laella pyöri myös pieni urpiaisparvi
Tunturikiuru 
Hieman turpon näköä omaava urpo

Su 22.1. kävimme Mikan kanssa retkellä omilla nurkilla. Pusulasta etsimme pohjantikan tutulta paikalta. 

koiras pohjantikka
Karkkilassa näimme vielä naaras valkoselkätikan kahden käpytikan kanssa ja kuulimme harmaapäätikan äänen, sekä Vihdissä palokärjen, joten olkoon tämä päivä sitten tikkapäivä.

Siinä oli alkuvuoden retkeilyt. Muistathan , että kuvat saa suuremmaksi niitä klikkaamalla.
Seuraavaksi on todennäköisesti helmikuun alun pinnakeruut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti