keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Summauksen toinen osa


Heinäkuu polkaistiin heti käyntiin Lapin ja Pohjois-Norjan reissulla. Menomatkalla etsimme Kuusamosta paksujalan joka myöhemmin joutui ilmeisesti muuttohaukan saaliiksi. 

Paksujalka jalat piilossa


Norjan Varanki oli selkeästi toinen vuoden kohokohdista. Varsinkin vierailu Hornoyan lintusaarella. Tätä kuvauskohdetta voin suositella lämpimästi kaikille joita ruokkilintujen kuvaaminen kiinnostaa.


Lunni


Lapin reissumme huipentui Rauman Kylmäpihlajalle, missä näimme ruostepyrstön.

Loppu heinäkuu kului pääasiassa omissa nurkissa keräämässä kk-pinnoja.


töyhtökiuru Hanko


Elokuun kohokohtana voisi pitää kahlaajaretkeä Hankoon. 

Suosirrejä ja kuovisirri

Elokuun lopussa löytyi vielä turusta tarhakarkulais ihmeellisyys intianriisihaikara.Syyskuun alussa alkoi pihapiirissäni viirupöllöjen poikasten kerjuu, jota jatkui lähes kuukauden päivät. Syyskuun lopussa matkustimme jälleen Utön saarelle kuvaamaan lintuja. Tälläkään kertaa ei saari pettänyt. 


Yksi kohokohdista oli sinipyrstö 
Kuukausi vaihtui lokakuuksi ollessamme vielä saarella. Loppu lokakuu muistetaan varmasti kauan Euroopassa alkaneesta taigarautiais invaasiosta. Itsekin taisin niitä n. 10 nähdä yhteensä. 


Toinen Viikin taigarautiaisista


Lokakuu tarjosi myös paljon muutakin herkkua. Mm. vaaleakultarinta Säpissä, ruostepäälepinkäinen Sastamalasta sekä  mustakurkkurautiaisen ja kashmirinuunilinnun Helsingistä Vuosaaresta.


Kashmirinuunilintu


Sitten koitti marraskuu! Huh heijaa mitä tykitystä. Heti kuukauden alkuun pukkasi kaksi Suomenpinnaa, preeriakahlaaja Nakkilassa ja seuraavana päivänä idänpikkusieppo Helsingistä.

Idänpikkusieppo räntäsateessa 


Kuun alussa tein myös nopean reissun utöön saarelle. Kuun loppu kului keräillessä mielenkiintoisia kk-pinnoja mm. peltosirkku ja lehtokerttu.

lehtokerttu syö koristeomenaa

Joulukuun alku aloitettiin myös taigarautiaisella , kuten marraskuukin. Marraskuussa Helsingin Vuosaaressa ja joulukuu Turussa Topinojalla.

taigarautiainen Turussa


Joulukuun alkuun mahtui myös mikälie mustakaularastas Helsingissä sekä mäntysirkku Loviisasta

Mustakaularastas josta ei ilmeisesti tule mustakaularastasta
Joulukuussa oli vielä IP-pinna rypistys ja loppuvuoden häröilyt. On kyllä pakko sanoa että oli hieno vuosi jälleen. Jos tämä vuosi 2017 meinaa pistää hienoudellaan kampoihin , on odotettavissa varmasti melkoiosta tykitystä. Vuoden alku juttuja seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti