tiistai 17. tammikuuta 2017

Vuoden loppu ja summa summarum koko vuodesta


La 17.12. käytiin retkellä Helsingin suunnalla. Tarkoitus oli etsiä Haltialasta lapinsirkkua, mutta eipä sitä löytynyt. Paikalla oli vain tunturikiuru kohtalaisessa keltasirkkuparvessa. Tästä en alkanut edes yrittämään kunnon kuvaa, mutta kaukaa dokkari kuitenkin.


Tunturikiuru istuu tammen oksalla


Loppupäiväksi päätimme mennä etsimään vielä vuorihemppoa. Suunta oli Vuosaaren kasalle , missä sellainen oli nähty. Ilta alkoi jo hämärtyä muutenkin pimän päivän päätteeksi joten kuva ei ole laadultaa kummoinen. mutta dokkari tästäkin.

Vuorihemppo


25.12. kävin hakemassa Inkoosta tundrahanhen kk-pinnaksi ja 29.12. peltosirkun Asikkalasta. Peltosirkku ei ole ollut mikään helppo juttu. Tämäkin onnistui vasta toisella yrityksellä. Lintu näkyi niin kaukaa ja hämärässä , ettei kuvaa syntynyt.


 Siinä olikin sitten vuoden viimeinen retki.  
Vuosi 2016 oli jälleen mielenkiintoinen lintuvuosi.  Tammikuussa Homma alkoi luonnollisesti tammikuunpinnojen keruulla ja jotin kivaa kyllä olikin mm.

Liejukana Helsingissä


Helmikuussa oli yksi vuoden kohokohdista, reissu Fuertelle. Olihan upea reissu!


Lännenkaulustrappi

Helmikuun lopussa kävimme vielä kuvausreissulla Utössä ja Jurmossa.

Maaliskuussa retkeilin paljon Tringan alueella. Huippuna ehkä voisi mainita Helsingin valkopäätiaisen. Muita mainittavia huippuhetkiä ei juurikaan ollut.

Valkopäätiainen

Huhtikuun Alussa oli Idänturturi bongaus Tampereella  sekä jälleen retki utöön saarelle sekä Jurmoon.Utössä näkee yleensä kevään ensimmäiset mustaleppälinnut


huhtikuun loppu tarjosi vielä tulipäähippiäisen Helsingistä

Toukokuun alussa käytiin Porkkalassa katsomassa kyhmyhaahkaa sekä Salossa isohaarahaukkaa ja haarahaukaa jotka yrittivät pesiä. 
Alkupuolelle mahtuu vielä Porin yöhaikara sekä Janakkalan ruusulokki. 
Ennen puolta kuuta oli vuorossa Keuruun amerikanmustalintu sekä helsingin palsasirri. 

Loppupuolen kuuta hallitsi arktika Virolahdella. Sieltä jäi mieleen ehdottomasti törmääminen karhun kanssa..
Arktikan jälkeen säntäiltiin vielä jonkin verran. Porissa kuvattiin  kenttäkerttunen, unohtamatta samalle vuorokaudelle mahtuneita punajalkahaukkoja, etelänsatakieltä ja rantakurvia.

Toukokuun loppuun mahtui vielä Neitokurki Vaasasta.

Neitokurki


Kesäkuu olikin mukavan rauhallinen . paras kuva oli Helsingistä :


keltahemppo koiras Viikki
Kesäkuu olikin hyvää aikaa ladata akkuja sillä seuraavaksi oli vuorossa heinäkuu ja Lappi, mutta niistä seuraavassa blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti