lauantai 17. tammikuuta 2015

Uusi vuosi alkaa.Ma 29.12. siirryin Jurmosta Utöön. Illalla ei muuta ehtinyt kuin majoittua hotellille Sällylän Sepon kanssa. 30.12. oli mukava lintupäivä. Amulla olimme melko pitkään staijilla mistä siirryimme saarta komppaamaan. Saaresta löytyi mukavasti kolme kurppalajia. Taivaanvuohia peräti 3 , 1 lehtokurppa ja 1 jänkäkurppa. Vesilintuja jonkin verran ja illalla vielä huuhkaja kobbanilta. Kaikki kuvattavat linnut olivat kaukana tai liian kähmyjä. Tässä kuitenkin joku otos.Merikotkia on luonnollisesti myös UtössäHärkäsimppu. Karpion Markku oli käynyt laskemassa verkot mereen 
Ainut saalis oli valtava kasa rakkolevää ja 5 komeaa simppua. Harmi vaan ettei näistä oikein ole ruokapöytään.

31.12. oli huomattavasti tyhjempi lintupäivä. Yöllä oli ollut kirkasta ja tuuli lännessä. Huono asia lintujen suhteen. Saaressa oli kuitenkin laulurastas ja yksi jänkäkurppa. muuten oli käynyt kova tyhjennys. 


Laulurastas oli todella hankala kuvattava, mutta jonkin dokumentin silti sain.Kyhmyjoutsenia on kylällä helposti kuvattavissa.


Illalla oli hotellilla kovat uudenvuoden juhlat, mutta minä en niihin osallistunut. Oli kuulemma ollut taitavaa viulunsoittoa ja hyvä buffe 55e /nuppi. HUH.  puolen yön aikaan  katsoin muutaman raketin ammunnan ja sitten painelin nukkumaan. Huomenna on tärkeä ekaekaa päivä.

1.1.2015 alkoi normaalisti klo 8 hotellin aamiaisella ja siitä saarta kiertämään. Hämärässä oli laulurastas jo äänessä ja rautiainen ja punarinta hoitui hämärissä. Yritin aamulla etsiä huuhkajaa, mutta kovan länsituulen takia ei sitä näkynyt. Staijilla oli myös hirmu hiljaista , joten päätimme lähteä kierrokselle. Saari oli edelleen harmittavan hiljainen. Kovan komppauksen jälkeen saimme yhden jänkäkurpan ilmaan ja harmaahaikara kierteli edelleen saarta. Illalla oli vielä hetken luhtakana äänessä itäniityn ruvikossa. Lapasotka ja uivelo olivat parhaat vesilinnut fladanilla. Kummoisia lintukuvia ei taas syntynyt, mutta tässä reissun viimeinen:

Koulun ruokinnalla on pahasti sairas talitiainen, ihmeen pirteästi se kuitenkin kävi ruokinnalla syömässä. Seurana saaressa olivat myös Hyvärisen Ismo ja Laaksosen Juha. Tästä sitten seuraavana aamuna klo 5:30 siirrymme takaisin mantareelle. Sellainen uusuvuosi saaressa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti