lauantai 3. tammikuuta 2015

Loppu- ja alkuvuosi saaristossa.Pe 26.12. oli aika siirtyä saaristoon loppuvuodeksi. Ennen kuin ajelin Eivorin rantaan Pärnäsiin päätin kuitenkin yrittää vuoden viimeistä kertaa peltopyitä vuodenpinnaksi. Loimaalta Köyliönkylästä oli edellisenä päivänä löytynyt parvi joten sinne suuntaan ajattelin mennä.
Tällä kertaa olin onnekas ja löysin parven noin 1 km etäisyydeltä pienenä myttynä. Siirryin lähemmäksi ja sain jonkin dokumentin11 peltopyytä joista osa vielä kiepeissään. olivat todella arkoja enkä päässyt yhtään lähemmäksi kun pölähtivät ilmaan. no vuodenpinna silti

Loimaalta siirryin Turkuun retkeilemään Virtasen Iston kanssa ja kävimme katsomassa myöhäistä kangaskiurua NaantalissaKangaskiuru erikoisessa ympäristössä.

Sitten alkoikin siirtyminen kohti Nauvoa. Siellä kävin pikaisesti moikkaamassa vanhoja ystäviäni Vuolteita. Kiitos vielä maustekakusta. Eivor lähti ajallaan 18:15. Yllätyksekseni ei Jurmoon ollut tulossa minun lisäkseni ketään muita vaikka mökki oli varattu täyteen. Illalla pimeässä mökki löytyi muutaman avuliaan avulla ja sain puuhellaan tulet ja mökin lämpenemään. Iltapala ja nopeasti nukkumaan. 

La 27.12 valkeni aurinkoisena vaikkakin melko kylmänä. Ensimmäinen tavoitteeni oli löytää merisirrejä ja saada niitä hieman kuvattua. 15 löytyi heinäsaaresta ja valotkin  olivat kohdallaan. tämän päivän aikana kiersi länsiriutan ja järven. Tässä joitakin otoksia


Merisirri. On se sitten mukava lintu kuvata. Paikalta löytyi kolme Jurmossa rengastettua 1 kv lintua joilla oli keltainen lukurengas. Yllättävän värikkäitä ovat myös nuo rakkolevävallit.


Takaisin meno matkalla tuli vielä kuvattua ohilentäviä 


Laulujoutsenia ja 


Merikotkaa.

Illalla mökille ja sauna lämpimäksi. Iltapala ja nukkumaan . Hieno saari. 

Su 28 oli puolipilvonen ja kylmä. Silti lähdin kiertämään saarta. Tänään menin männikön läpi suolle ja lepikkoon. Sieltä löytyi muutama hippiäinen, punarinta ja pikkutikka. tässä jokin otos.


Punarinta harmaassa lepikossa


Pikkutikka naputteli suon reunan kuolleita lehtipuita.

Lepikosta kävelin kohti länttä saaren etelä ja lounaisriutoille. Sieltä löytyi kolme allihaahkaa 120 telkän parvesta. mukava vuoden viimeinen vuodenpinna. 
Telkkiä oli Jurmossa toista sataa. sinitiaisia kävi ruokailemassa aseman ruokinnalla


Samoin peltomyyräVielä ilta-auringossa kuvasin hiiripöllöä männikön latvuksissa

Illalla mökille mökkiä lämmittämään ja iltapalalle. huomenna on siirtyminen Utöön loppuvuodeksi.

sieltä seuraavaksi jokin ajatus
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti