sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tringan pinnojaTänä viikonloppuna reissasimme oman lintuyhdistyksen alueella. La 17.1. klo 7:00 suuntasimme Mikan kanssa Hankoon. Siellä kun on viime aikoina ollut mukavasti lintuja. Aamulla löytyi pohjoisrannoilta mm. silkkiuikku ja harmaahaikara. Kylällä oli sepelkyyhky. Sieltä siirryimme Vedagrundetille katsomaan allihaahkaa. Melko pian se löytyi ja samalla eräs bongariveljemme riisuutui ja kuittasi siitä itselleen nakupinnan. Kyllähän tämä pistää välillä hymyilyttämään =) . Paikalla myös ad muuttohaukka.
Matkamme jatkui Täktbuktenille. Siellä oli jonkin verran joutsenia ja jokunen lapasotka


Laulujoutsen. Tänä la oli myös meneillään Euroopan laajuinen joutsenlaskenta. Siinä kartoitetaa joutsenien talvehtimispaikkoja.

Muita kuvia ei tältä retkeltämme enää syntynyt.

Su 18.1. retkeilimme edelleen omalla alueella. Aamulla nappasimme Karkkilan Polarilta pähkinänakkelin. Sieltä siirryimme jälleen synkkiin metsiin kohti Antiaisten järveä. Sieltä löytyi kukkometso ja pohjantikka muiden metsälajien lisäksi.


koiras pohjantikka

Karkkilaan takaisin ja tsekkasimme oman pullahanhemme. Paikalla oli.


Sorsien kanssa talvehtimaan jäänyt kanadanhanhi. 

Karkkilan Kannakselta löysimme vielä 4 nokkavarpusen parven. Mika meni kotiin , mutta minä jatkoin vielä hetken retkeilyä. Kävin Vantaan pitkäsuon täyttömäellä etsimässä kuvattavaa. Paikalla oli vuorihemppo ja 4 pulmusta.Vuorihemppo
Pulmunen.

Iltapäivästä sain taas ajella tyytyväisenä kotiin. Mukavia lajeja tänään löytyi. Ensi viikolla retkeilemme jälleen talvisessa Utössä ja  Jurmossa, sieltä ehkä seuraavat retkiterveiset. heipä hei
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti