lauantai 17. tammikuuta 2015

Alkuvuoden retkeilyä.


La 3.1 olin Retkellä lähimetsissä etsimässä pohjantikkaa. Eipä löytynyut, mutta käpylintuja oli paljon. Harmittavan hankalsti vain kuvattavissa korkeiden kuusien latvuksissa. 
Pikkukäpylintu. Kuusen käpyjä on nyt paljon , joten käpylinnuilla on ruokaa.


Metsässä oli myös joitakin taviokuurnia kaukana ja joitakin muita metsän peruslintuja, hippiäisiä, töyhtötiaisia ja palokärkiä. Illalla oli varpuspöllö aktiivisesti äänessä pihalla.


Varpuspöllö. Kuva otetu lähes pilkko pimeässä iso 16000.
Valotusta myös korjattu koneella.

la 4.1.Oltiin Mikan kanssa retkellä Porkkalassa. Siellä näkyi vielä pikkukajava ja joitakin vesilintuja.

7.1.kävin komppaamassa monia kurppa ojia. Kurppia myös löytyi yllättävän mukavasti. Ovat vain niin nopeita ettei niistä ehdi kuvaa saamaan. Tässä esimerkki siitä miltä kurppaojan täytyy näyttää näin talvella.Ojan ei välttämättä tarvitse olla suuri. Tässä ojassa oli jänkäkurppa ja taivaanvuohi. 


pe 9.1. kävin taas etsimässä kurppia Virtasen Iston kanssa. Aina ei ojassa ole kurppaa, vaan jotain muitakin lintuja:Mustarastas etsii ruokaa ojan reunasta

Vantaan kulomäessä etsimme tunturikiurua ja sehän löytyi. Mäen laella oli vain armoton sumu. Valot nollissa ja näkyvyys huono. No dokkari silti:
Tunturikiuru.


Sieltä siirryimme vielä katsomaan nokkavarpusia Ylästöön . Paikalla oli ainakin 6 yksilöä.NokkavarpunenLa 10.1. Etsin omista jylhistä metsistä Pohjantikkaa ja metsoa. Pohjantikkoja oli Karkkilan Hajakassa peräti kaksi yksilöä. 

Seuraavalla viikolla onkin uudet kujeet.. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti