maanantai 5. kesäkuuta 2017

Joitakin pinnoja ja tornientaistoToukokuun alkupuolen hankintoihin kuului myös 2x telejatke. Jatketta tuli käytyä kokeilemassa Helsingissä Pornaistenniemen piilokojussa. Jostain olen kuullut, että gen 3 jatke ei muuttaisi kuvan laatua juuri ollenkaan, mutta tässä yhdistelmässä se ei toimi. 1.4x gen 2 piirtää 500:n kanssa upeasti, mutta jostain syystä 2x:lla kaikista kuvista tulee pehmeitä. Täytyy mennä säädättämään kalusto Jas-tekniikkaan. Tässä kuitenkin pari otosta kojulta. 


Sitruunavästäräkki koiras

Laulujoutsen 
Kotimatkalla kiepsautin vielä Karkkilan kautta bongaamaan kikkeä. Lintu oleskeli rauhallisena pellolla, tämä vielä 2x jatkeella. 


Kattohaikara Karkkilassa

 Seuraavaksi jotain la 6.5. kisatusta tornien taistosta. Kisasimme Karkkilan Pyhäjärven tornissa tutulla joukkueella Pyhäjärven ponnistus, Marko Teivonen, Heikki Toljander, kalle ja Kari Virta, Jari Enström ja allekirjoittanut. Vahvistukseksi tuli vielä Reijo Kumpulainen muutamaksi tunniksi. Kisa käytiin klo 5-13 välisenä aikana. Sää lupaili tällä kertaa hyvin epävakaista pohjoistuulista viileää keliä. Karkkilassa paistoi kuitenkin lähes koko päivän aurinko. Vastatuuli sopi hyvin meille, sillä se painoi pohjoiseen muuttavia kahlaajaparvia mukavasti alas. Kisan aikana laskimmekin mukavat määrät kahlureita, mm. suokukkoja 385 muuttavaa, liroja 163 ja seasta valkovikloja ja yksi mustaviklo myös kapustarintoja muutti 81 yksilöä. Muista mukavista lajeista voisi mainita mm. kaakkurin joka teki muutaman kunniakierroksen tornin editse.


Kaakkuri

Myös yksi pohjoiseen suuntaava metsähanhi, pikkukuovi ja mustavaris pitivät tunnelmaa yllä. 

Muuttava vanha mustavaris säväyttää aina.
Lajeja tuli ensimmäiset tunnit kuin liukuhihnalta , mutta luonnollisesti hiipui loppua kohden. Lajimäärä 84 toi meille sijan 54. Hyvä tulos, vaikka paljon perus lajeja jäi uupumaan, mm. kanahaukka ja tuulihaukka jäi näkymättä. Samoin hysy-puoli oli kovin vaatimaton. 
Ensi vuonna taas uudestaan.

Seuraavaksi laitan kuvan omalta pihapiiri alueelta. Yksi parhaista lajeista on pikkujoutsen joka on koko kevään pyörinyt Ikkalassa joutsen porukan mukana. Joutsenet aamuvalossa "Ikkalan Järvellä" joka on tulviva pelto.


Pikkujoutsen joutsenten seassa


Karkkilassa pesi tänäkin vuonna koskikara, mutta itse ehdin vasta nyt käydä hakemassa sen toukokuun pinnaksi. Kesäkuun pinna onkin jo hoidossa aikaisemmalta vuodelta Kuusamosta. 


koskikara Karkkilan Massakoskella
Tässä olikin tärkeimmät ennen jokavuotista Arktikaa. Sieltä sitten seuraava päivitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti