tiistai 30. toukokuuta 2017


Huhtikuun lopun retkeä ja Kameran rungon vaihto


Huhtikuun viimeisenä päivänä su 30.4. kävin retkellä Vihdin Vanjärvellä. Tornin ympäristössä pyöri Naaraspukuinen tai 2-kv koiras mustaleppälintu. Tämä yksilö ei ollut kovin helposti lähestyttävää sorttia, joten kuvatkaan ei ole mitään superia. Mustaleppälintu


Paikalla oli myös paljon muutakin nähtävää.  Härkälintuja, mustakurkku-uikkuja, punasotkia, harmaasorsia, pikkujoutsen ym. vesilintuja. Neljä vuotta sitten Vanjärveen tehtiin remonttia ja vedenpintaa nostettiin yhdellä metrillä patoamalla Karjaanjokea. Nyt järvi näyttää järveltä , vaikka onkin todella matala. Järvelle on saapunut pesimään mm. naurulokki yhdyskunta , n. 100 pesää. Uikkuja kolmea lajia, vesilintuja myös mukavasti. Kaksi paria joutsenia ja kurkipari pesii edelleen järvellä. Puttisaaressa järven keskellä on useamman harmaahaikaran kolonia. 


Nuori pikkujoutsen
Toukokuu aloitettiin Mikan kanssa retkeilemällä PK-seudulla. VKL - Maarin torni.
Espoon Maarilla oli komea koiras punatavi joka oli siirtynyt tänne Inkoosta. Paikalla oli myös jokunen kahlaaja joista paras oli punakuiri. Vanjärvellä käytiin myös pyörähtämässä, siellä oli edelleen pikkujoutsen, lyhytnokkahanhi ja mustaleppälintu.Punatavi koiras.

Ke 3.5. päätin ottaa pienen synttäripinna turneen. Otin päivän vapaaksi ja ajatus oli lähteä aamupaatilla käymään Utössä bongaamassa rusorintakerttua. Lintu oli kuitenkin hävinnyt saaresta yön aikana, joten en viitsinyt turhaan mennä risteilylle. Olin kuitenkin jo Turun suunnalla ja aloitin retken sieltä. Piikkiön tornilla kokeilin ekaa kertaa uuden kamerani piirtokykyä. Nyt päätin siirtyä kroppikennosta täyskennoiseen. Lahdella lenteli tiiroja, niihin oli hyvä testata kuvaamista. Hienostihan 5D mk4 piirtää. Kaislikosta  kuului myös pariin otteeseen timalin ääntä, kiva synttäripinna.


Kalatiira

Seuraavaksi suuntasin Raaseporiin Tammisaaren suuntaan, sieltä hain pinnaksi lampiviklon ja amerikantukkasotkan. Tammisaaressa oli myös pikkutikka ja sirittäjä saapunut lauleskelemaan. Sotka oli toivottoman kaukana joten säälittävään dokkariin jäi kuva.

amerikantukkasotka koiras  

Tammisaaresta siirryin Siuntioon hakemaan toukokuunpinnaa kuningaskalastajasta. Lintu oli heti paikalla, mutta ei tullut kuvattavaksi.

Siuntiosta siirryin Helsinkiin VKL suuntaan. Pornaistenniemi ei paljoa tarjonnut, jalohaikara sentään. Kojussa kuvasin paikalla olleita lintuja.


kanadanhanhi

Illaksi menin vielä Vanjärvelle hakemaan loppuja synttäripinnoja. Paikalla oli edelleen mm. lyhytnokkahanhi, mustakurkku-uikku, luhtakana ja pikkujoutsen

Joutsenparvi mukana myös pikkujoutsen

Valkoposkihanhia iltavaloissa.

Illalla kotiin ja laskemaan päivän saldo. 95 lajia ja niissä useampi synttäripinna ja jokin kk-pinna. Mukava retkipäivä.  Seuraavaksi taas retkeilyä toukokuulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti