lauantai 8. elokuuta 2015

Veneilyä, mökkeilyä ja muuta mukavaaHelsingin Vanhankaupunginlahdella Vantaanjoen koskissa on viihtynyt nuori koskikara jokusen päivän. Sitä lähdimme Teivosen Mikan kanssa etsimään. Tuntia ennen tuloamme paikalle se oli näkynyt , mutta nyt ei vilaustakaan. Eikä sen jälkeen. Joskus tuntuu ettei tuuri aina ole mukana, Paikalla oli virtavästäräkki.


Virtavästäräkki
Seuraavan vuodenpinnan kimppuun hyökätiin 17.7. kun  Forsmanin Dick Täräytti tiedotukseen kuvista määritetyn arokotkan Kirkkonummen ja Espoon rajoilla olevalta merimetsoluodolta. Soitto Kautosen Jonille jolla on vene. Diili tehtiin iltapäiväksi Espoonlahden pienvenesatamaan. Matkaan lähdettiin kolmen porukalla kun Tringan vuodareita keräävä Ohtosen Mika tuli mukaan. Menomatka tuntui loputtomalta. Illalla pääsimme merimetsoluodon lähettyville. Kotkaa ei näkynyt.


Merimetso


 Lähdimme koluamaan lähi saarien rantoja ja ranta männikköjä. Tuntui kun etsisi neulaa heinäsuovasta. Aurinko alkoi jo laskea kun totesimme että parempi lähteä takaisin päin. Viimeisistä männiköistä huomasin ison ruskean linnun. nopea tsekkaus ja Mika sanoi että se on arokotka. Siinä se nyt on! Aivan hilkuilla ettemme ajaneet siitä ohi. Varovainen lähestyminen veneellä jotta saisin edes jonkin tasoisen dokkarikuvan. Kamera lauloi, mutta illan hämärässä ei enää valtavasti valoa ollut. Lisäksi minulla oli käynyt valtava munaus kun vakaaja oli mennyt pois päältä. Ei yhtä ainutta terävää kuvaa. &/%%¤#"! no jokin suttu dokkariksi:Arokotka

Kyllä harmitti kun on niin amatööri vielä tuon kameran kanssa. No sain kuitenkin mukavan vuodenpinnan ja Tringan eliksen. Ohtosen Mika sai tärkeän Tringan vuodarin. Ja oli se Kautonenkin pelkkää hymyä makoisasta vuodarista. 

Seuraavaa vuodenpinnaa lähdettiin metsästämään 16.7. Hangosta kun siellä oli lennellyt muutama riuttatiira. Ensimmäinen reissu oli hylsy, mutta tuli kuvattua lapintiiroja.Yllä aikuinen lapintiira nielemässä jotain piikkikalaa ja alla nuori yksilö

18,7, yritettiin uudestaan. Nyt tärppäsi kun yksi lensi Vedan niemen pohjoispuolelta länteen sisämaan puolella. Tilanne oli todella nopea. Itse en ehtinyt saamaan sitä kaukoputkeen, mutta onneksi Sulkavan Kalle sai ja näki linnun hienosti. Jätän tämän tähän...


Seuraavaksi oli taasen vuorossa kuukausipinnat. Helsingin Haltialasta oli löytynyt punapäälepinkäinen 22.7. sen kävimme Teivosen Mikan kanssa katsomassa ja samalla reissulla haettiin itselleni liejukana kk pinnaksi.


Punapäälepinkäinen Helsinki

Liejukana Vantaa. Poikanen pyytää ruokaa.

välissä kävin yksikseni kuvailemassa aneriojärven rantapusikoissa. Paikalla oli viitakerttus poikue. 


Viitakerttunen

Heinäkuun viimeisellä viikolla oli hakusessa Aroharmaalokki joka oli nähty Tampereen Taralla. Lokki asioista kerron seuraavalla kerralla, mutta nyt pari kuvaa kun kävin Mökkeilemässä saimaan rannalla kun Siskoni Anne ja hänen miehensä Ismo oli pyytänyt mökille heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Keli oli hyvä ja perus linnuista sain jokusen otoksen. Kiitos vielä seurasta Anne, Ismo Emma sekä Mutsi ja Faija.


Kuikka

Härkälintu Mökin laiturilta kuvattuna laskevan auringon väreissä

Seuraavaksi siis lokki asiaa . . . .Ei kommentteja:

Lähetä kommentti