lauantai 8. elokuuta 2015

Heinäkuun alun retkiäLapin reissun jälkeen seuraava vuodenpinnatavoite oli etelänkiisla. Lintuyhdistyksemme Apla osallistui Tringan järjestämälle ruokkiretkelle Loviisan Aspskärille. Itselleni oli myös paikka varattuna tuolle retkelle. La 4.7. lähdimme Karkkilasta pienellä porukalla kohti Helsinkiä missä hyppäsimme bussiin. Bussi vei meidät Kotkaan mistä oli venekuljetus kohti Aspia. Matka taittui mukavasti kierrellessämme sisempää reittiä ja nauttiessamme aurinkoisesta päivästä. Reitin varrella oli tavallisia paikallisia lintuja. Perille kun pääsimme tuli heti vastaamme Lentävien ruokkilintujen massa. Eipä muuta kun kamera laulamaan. 


Ruokki suorittaa suolen tyhjennyksen

Ruokkeja lenteli ympärillämme satoja. joten kuviakin tuli niistä satoja.

Etelänkiisla alemmalla rengas jalassa

Etelänkiislojakin lensi mukavasti veneen läheltä ja tällä kertaa sää suosi joten hyviä kuvia tuli myös kiisloista paljon. Ja tästä sain tietenkin vuodenpinnan.

Hankalin kuvattava oli riskilä mutta jokusen onnistuin niistäkin nappaamaanRiskilä

Tätä retkeä voin lämpimästi suositella niille joilta puuttuu vielä etelänkiisla eliksistä ja myös niille jotka haluavat niistä hyviä kuvia. Retkiseurastammekin parille napsahti elämänpinna. Onnittelut.

Yleiskuvaa ruokkiluodosta. Seassa ainakin 6 etelänkiislaa


Matkalla näimme ainakin 6 kalasääskeä tässä yksi on viemässä ruokaa pesälleen.


Kalasääski kala kynsissä.

Kyllä täytyy sanoa että jos meinaa hoitaa pesimäpaikoiltaan tunturikihun ja etelänkiislan , niin joutuu ajamaan. =) No sitä on vuodarien keräys Suomessa. 

Taas matka jatkuu... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti