torstai 27. elokuuta 2015

Leppoista elokuuta


Koska elokuunpinnoista puuttui sekä Mikalta että itseltäni kattohaikara, oli luonnollista aloittaa elokuun retkeily 1.8. Koski Tl:stä missä kattohaikara on onnistunut tuottamaan Suomen ensimmäiset poikaset. Hetken jouduimme odottelemaan että poikaset tulivat pesän uumenista näkyviin. Sitten tuli emolintukin pesälle.

Kattohaikara Koski TL

Suomen ensimmäiset kattohaikaran poikaset Kontti ja Kinttu

Pe 7.8. pamahti piippariin ja aamupäivällä itselleni odotettu laji mustaotsalepinkäinen Helsingistä. Niinpä jäi sekin työpäivä tyngäksi, koska pakko oli päästä liikkeelle. Lintu löytyi melko pian kun saavuin Haltialan pelloille. Vuodenpinna napsahti. Illalla kävimme vielä uudestaan hakemassa sen Mikalle pinnaksi.


Mustaotsalepinkäinen Helsinki 

Samana iltana kävimme vielä ihailemassa kaunista lampivikloa Espoossa. Ja olihan se tietenkin elokuunpinna.


Lampiviklo Espoo

Su 16.8. lähdettiin Kautosen ja Teivosen kanssa kohti Poria. Siellä oli jo parina päivänä nähty heinäkurppa Leveäkarissa. Vajaan tunnin komppauksen jälkeen lintu pölähti jaloistamme lentoon ylämaansonnien puoleiselta niityltä. Taas sain vuodenpinnan. Porista ei muuta enää löytynyt joten suuntasimme iltapäiväksi Turkuun katsomaan siellä viihtynyttä tiibetinhanhea. Hetken sitä jouduimme etsimään ennen kuin lintu löytyi. Mika sai tästä peräti nojatuolieliksen. Lintu ei ollut kovin lähellä joten kuvatkaan ei ole ihan huippuja. No dokkari sentään.Tiibetinhanhi


Vielä loppuun hauska kuva Karkkilan päällä pyörineestä mehiläishaukasta. Vasta kotona huomasin sillä olevan matkaeväät mukana. Eihän sitä koskaan tiedä jos nälkä yllättää.


Mehiläishaukka hunajakenno jaloissa.

Seuraavana viikonloppuna lähden kesäiseen utöön. Päivitys siten niistä kuvista...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti