lauantai 8. elokuuta 2015

Kuvaamassa omalla alueella ja pari kk pinnaaEtelänkiislan jälkeen ei enää olekkaan mitään helppoa vuodenpinna bongattavana kun periaatteessa kaikki pesimälinnut on hoidossa. Siksi on heinäkuussa tullut käytyä jonkin verra kuvaamassa lintuja. Virtasen Iston kanssa teimme kuvausreissun Karkkilan Karjaanjokilaaksoon missä pesi idänuunilintu. Pesäpaikka löytyi pienen etsinnän jälkeen ja hämärän kuusimetsän siimeksesssä otimme muutamia kuvia.Idänuunilintu pariskunta kävi ruokkimassa aktiivisesti poikasiaan

Omalla kotipihallani onnistui jälleen käenpiika pesinnässään. Lintu on ollut melko hankala kuvattava koska on hyvin arka eikä halua näyttäytyä millään. Tässä on paras otos.


Käenpiika

Pyhtäällä on ollut heinäkuun alusta alkaen punapäänarskuja paikallisena. Mikan kanssa kävimme hakemassa siitä heinäkuunpinnan ja tärkeän kylyn pinnan. Olipa se myös prosu itselleni. Eipä ollut nämäkään helppoja. Olivat siirtyneet monta sataa metriä lännemmäksi siitä missä kaikki muut olivat linnun nähneet. No onnistui silti.

3 punapäänarskua

Lohjan Pusulan Marttilaan ilmestyi 6.7. 3 kattohaikaran seurue. Seuraavana aamuna kävin ottamassa niistä muutaman kuvan. Yollä oli satanut rankasti vettä , joten linnut olivat likomärkiä. Sain niistä myös heinäkuunpinnan. 


Kattohaikara
Vuodenpinnat ovat edelleen tiukassa. Mikähän mahtaa olla se seuraava??


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti