tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kesäkuun alun retkeilyä


Blogipäivitykset tulevat taas reippaasti myöhässä. Kamerassa odottaa jo lähes 5000 kuvaa läpikäymistä. Huh! on tämä kesä lintukuvaajalle raskasta aikaa... no tässä joka tapauksessa Kesäkuun alkupuolen kuvia ja retkitunnelmia. Nämä ovatkin sitten viimeiset kuvat Sigman 300mm objektiivilla.

Utöstä palattuani pidin lähes viikon taukoa bongailussa ym. lintujutuissa. 6.6. Kävimme Teivosen Mikan kanssa Hyvinkäällä Ridasjärvellä etsimässä mustatiiraa , mutta emme sitä löytäneet. Itselleni tuli siltä reissulta vuodariksi viitasirkkalintu. 


Pikkulokki hyönteispyynnissä 


7.6. kävin yksin laskemassa Nuuksion kartoituksen viimeisen eli 3. erän. Metsässä olin jo hyvissä ajoin klo 2:00 kuuntelemassa jos kehrääjiä olisi äänessä. Ei ollut kehrääjiä, mutta lehtopöllöpoikue oli äänessä ja melko hyvin kuvattavissakin. Harmi että valot olivat tietenkin todella vähissä siihen aikaan yöstä. Nuuksion erämaa tarjosi kyllä mieleenpainuvia kokemuksia. On meillä hieno erämaa-alue aivan vieressämme.


Lehtopöllön poikanen Vihti


Illemmalla kävimme Mikan kanssa vielä espoossa ihmettelemässä pussitiaisen poikueen ruokintaa ja illalla vielä Ridasjärvelle hakemaan Mikalle mustatiira. Nyt onnistui.


Pussitiainen sujahtamassa pesään


9.6. oli vuorossa Retki Lappeenrantaan Konnunsuolle bongaamaan pikkukultarintaa. Lintu löytyi hienosti ja oli jälleen hyvin kuvaajaystävällinen. Kotimatkalla haimme vielä Mikalle vuodariksi kuhankeittäjän Kouvolasta.


Pikkukultarinta


10.6. kävimme illalla kokeilemassa edellisenä yönä Vihdin Poikkipuoliaisella laulanutta pikkuhuittia, mutta turhaan.

11.6. olikin sitten taas vuorossa  matka itäisempään Suomeen. Kotkan hovinsaaresta oli löytynyt ruostepääsky, Sinne siis. Lintu löytyi taivaalta muiden pääskyjen seurasta ja joku huono dokkarikuvakin siitä syntyiRuostepääsky Kotka Hovinsaari12.6. oli hakusessa vuorostaan Tammelasta Torronsuolta löytynyt punajalkahaukka. koko illan odottelulla lintu näkyi kolme kertaa, 

13.6. Kävin yölaulajaretkellä hakemassa itselleni kehrääjän vuodenpinnaksi. Kolme surisijaa löytyi, 2 Lohjan puolelta ja 1. Karkkilasta sekä  mukavana yllärinä puputtava helmipöllö aivan kotini läheltä. Kehrääjiä oli kuuntelemassa kanssani mäyrä

Mäyrä


15.-16.6. olikin sitten vuorossa vuoden JYTKY. Sotkamosta oli löytynyt laulava idänkäki. Eipä muuta kun kimppakyytiin porukka kasaan ja nokka kohti pohjoiskarjalaa. Lähdimme Ilpo Hallin autolla (kiitos siitä) ja kyytiin tulivat myös Salon Risto ja Sulkavan Kalle. Matka sujui leppoisasti tutustuen uusiin ihmisiin. Paikanpäällä oli jo melkoinen lauma bongareita ja puolenyön jälkeen jo valtava lauma toinen toistaan tutumpia pinnakärjen ihmisiä. Ehdimme kuulla vain yhden hienon puputus sarjan kun oli jo lähdettävä kotiinpäin. matkanvarrella kuuntelimme vielä lapinuunilintua Valtimossa.

Seuraavaksi onkin vuorossa lapinmatkamme, Mukana itselleni uusi linssi Canon 500/4  mutta se onkin sitten aivan eri juttu... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti