tiistai 11. kesäkuuta 2024

 Helmikuussa pari kk-pinnaa ja kuvavuodarien keräys jatkuu


Helmikuun retket ponkaistiin käyntiin Jandan kanssa su 4.2. Lähdettiin yhdessä bongaamaan mustakaularastasta kk-pinnaksi ja samalla tietenkin kuvavuodariksi. Lähdettiin ajelemaan  n. 8 kieppeissä, perillä oltiin joskus 11 maissa. Porukkaa oli jo kerääntynyt ruokinnan lähelle ja olipa lintukin nähty vilahtavan. Me odotettiin n. puoli tuntia kun rastas lennähti ruokinnan yläpuolen havupuuhun.


koiras mustakaularastas

Kotiin ajetiin Lahden puhdistamon kautta. Sieltä sain pikku-uikun kuvavuodariksi. Muuta ei ehditty enää retkeilemään kun oli kiiruhdettava Illan Aplan kokoukseen. Kuvasaldo nyt 75.

La 10.2. lähdettiin linturetkelle nelistään Mikan, Teijon ja Jandan kanssa. Suuntana oli Salo. Mikalle etsittiin ensin koskikaraa Salonpinnaksi, mutta ei löytynyt. Seuraavaksi ajeltiin Halikonlahdelle hakemaan lapinsirkusta kuvavuodaria. Nyt se on ollut melko tiiviisti Halikonlahden lammikoiden ruokinnalla. Sieltähän se pienen odottelun jälkeen jälleen löytyi. 

lapinsirkku


Lopuksi kävimme vielä hakemassa Salonpinnaksi vuorihempon Salon Perttelistä. Piekanasta sain myös kuvavuodarin.

Seuraava retki oli heti seuraavana päivänä Su 11.2. Lähdettiin Mikan kanssa Helsinkiin. Fastholmassa kiertelimme hyvän tovin. Lumenkaatopaikalla oli varpuspöllö.

varpuspöllö

Tästä kävelimme etsimään viiksitimaleita Fastholman Saunalahden ruovikosta. Sieltähän parvi löytyi ruokailemasta.





viiksitimali koiras ja naaras

Muistikortille tallentui myös mm. pikkutikka. Saldo nyt 82.

Ma 12.2. olin Jonin kanssa töissä Porvoossa. Aamupäivän aikana löysimme 2 viirupöllöä ja bongasimme läheltä helmipöllön Porvoonpinnaksi.


viirupöllö


La 24.2. lähdin yksinäni Hankoon retkelle. Haaveena olisi saada kaakkuri helmikuunpinnaksi ja kk-ässäksi. Eihän siellä toki tarvinnut yksinään olla, kun muutamalla muullakin oli sama ajatus mielessä. Terhi, Aleksanteri, Sami, Peter ja Late olivat myös Hangossa retkellä. Tiivis tunnelma autossa..
Ensin nähtiin 4-tuulen tuvalla. Siellä muutti mm. kiuruja, kottaraisia ja haahkoja. Sitten lähdettiin etsimään sitä kaakkuria Tulliniemen alueelta. Menomatkalla katsoimme tarkasti Gåsörsbuktenin vesialueen ja Gåsörsuddenin rannat, mutta ei kaakkuria. Uiveloita oli mukavasti ja niitä pääsi kuvaamaan hyvässä valossa kohtuu läheltä. Melkoista kosiskelua oli koirailla jo mielessä. 







Uivelo koiraita ja naaras

Sitten oli luovutettava ja lähdettiin takaisinpäin. Paluumatkalla rantaa pitkin meitä kohti ui rauhallisesti kaunis talvipukuinen kaakkuri. Siinä se kk-ässä nyt oli. Annoin kameran laulaa vaan. 



kaakkuri 

Ilma oli koko päivän todella keväinen ja etelätuuli lämmitti ilmaa mukavasti. Muuttavana nähtiin myös töyhtöhyyppiä, sepelkyyhkyjä ja mustavaris em. kiurujen lisäksi. Minä lähdin tyytyväisenä kotia kohti. Muut lähtivät bongaamaan kapustarintaa Auraan. Kuvasaldo 92.

Su 25.2. käytiin vielä Mikan kanssa Salossa etsimässä Salonpinnoja, mutta tundraurpiainen oli ainoa pinnalaji. Siinä olikin kaikki helmikuun retket ja loppukuu tulikin vietettyä Portugalissa. Siitähän löytyy blogikirjoitus, joten seuraavaksi ollaankin jo pitällä maaliskuussa.























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti