keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Tammikuun alku jatkuu


Töiden puolesta sattui olemaan hieman lomaa vuodenvaihteen jälkeen. Jotkut kävivät yrittämässä Jurmosta 1.1. -pinnaksi kaltavästäräkkiä, mutta silloin lintua ei löytynyt. 2. ja 3.1. lintu taas näkyi tutulla paikalla.  Niinpä ajattelin lähteä Baldurilla Jurmoon päiväretkelle. 4.1. Aamulla aikainen herätys ja siirtyminen Nauvoon. Samoin oli ajatellut n. 20 muutakin bongaria. Menomatka staijailtiin ja turistiin laivan kannella hyvässä säässä. Perillä olimme aikataulun mukaan 12:30 , joten aikaa linnun löytämiselle olisi reilu 2h. Rivissä marssimme etelälahden rantaan, teimme leveän ketjun ja lähes samantien lintu nousi kanervikosta ja laskeutui lahden itäreunalle. Itse lähdin linnun perään ottamaan siitä muutaman dokumentin, lähes kaikki muut lähtivät etsimään isosirriä jota ei kuitenkaan löytynyt. 


Keltavästäräkki Jurmo


Retken muita havaintoja oli mm. pulmunen, sinisuohaukka, tukkakoskelo, riskilä, kaakkuri, pilkkasiipi ja mustalintu. Baldur tuli hakemaan meitä n. 15:00. Laivalla oli lounaaksi haukipullia ja kermaperunoita. Olipa muuten sairaan hyvää ruokaa!! Illalla vasta myöhään kotona väsyneenä, mutta tyytyväisenä mukavasta lintupäöivästä.


Seuraava varsinainen kuvauspäivä oli 10.1. Päätin mennä aamulla ensimmäiseksi kuvaamaan Espoon Kulmakorven tunturikiuruja. Linnut löytyivät melko pian maaläjitysalueen lähes eteläreunasta. Taivas oli paksussa pilvessä eikä aamulla valoa juurikaan ollut. Kasoilla pörräsi myös pieni parvi urpiaisia joiden mukana oli hetken vuorihemppo. Kovin arka ja levoton parvi oli hankala nähdä kunnolla tai, että vuorihempon olisi saanut kuvattua. Lopuksi vielä vuorihemppo erkaantui urpiaisporukasta. Päätin jättää parven rauhaan ja siirtyä seuraavaan kohteeseen.

Tunturikiuru Espoo Kulmakorpi


Seuraava kohde oli Vantaalla. Yhdessä tutussa ojassa on joka vuosi ollut jänkäkurppia, eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Ojassa oli 4 jänkäkurppaa ja 2 taivaanvuohta. Pässit olivat todella arkoja, eikä niitä päässyt kuvaamaan, mutta jänkikset olivat kuvaajaystävällisiä , kuten aina. 


Jänkäkurpat Vantaa

Tästä jatkuu tammikuu vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti