torstai 28. tammikuuta 2021

 Ohotanlokki


La 23.1. iltapäivällä tuli kova häly tiedotukseen." OHOTANLOKKI Kuusankoski keskusta, Sommelon ranta. Mahdollinen ad nyt p. Näkee Elissa Soikkeli. Scouppikuvia nähty ja mäkpe konsultoinut."


Mielenkiintoista. Yksi niistä lajeista mistä olin varma että en saa paikattua aikaisempaa hylsyä Kirkkonummelta. Kello jo sen verran että tänään ei ehdi. Mitä lokki tekee? Viestejä tulee lisää, viimeisenä: poistui matalalla SW harmaalokkien kanssa. Siis saattoi mennä merelle, saattoi jäädä paikalle.Minne mennä? Mikan kanssa päätettiin olla Kuusankoskella ammulla auringon noustua 9 aikoihin.


Normi herätys 5:30 ja Mikalle klo 7. Pia lähti myös mukaan. Aamu alkoi valjeta jo pelottavan aikaisin klo 8 kieppeissä. 8:13 tulikin ilmoitus että ed.p. Sommelon vastarannalla. Me olimme vasta Lahden kohdalla ja ajomatkaa vajaa tunti. Hermostuneisuus alkoi vallata mielialaa. Kävisikö taas niin että oltaisiin vähän myöhässä...


No, stressaavat viimeiset kilometrit , perillä n. 9:10, auton parkkeeraus ja juoksujalkaa rantaan. Vastaan tulee rauhallisen näköisiä bongareita jotka ilmoittavat että turhaan kiiruhdatte, lokki lähti keskustan suuntaan 5 minuuttia sitten. No voi Pr#%&Le! 5 minuuttia myöhässä! Miksi ei lähdetty riittävän ajoissa liikkeelle!!


Ei muuta kuin reipasta kävelyä keskustan suuntaan. Pian lokki lensi editsemme matalalla kirkon suuntaan, Jes! Onnistuttiin. Elis nro 376, kuvaelis nro 341 ja talvipinna nro 190 napsahti. Hetken kuluttua lokki palasi samalle paikalleen rantaan ja loppu olikin sitten pelkkää kuvaajien juhlaa!


Tuomelan Sami kävi hakemassa lähikaupasta muovikassillisen leipää jolla onnistuttiin houkuttelemaan lokki hyvälle kuvausetäisyydelle. Rannalla kamerat surisivat ja vanhat setit rätisivät tai raksuttivat.


Ilma vain oli harmittavasti kovin pilvinen ja ajoittain sumuinen. Valoa oli todella vähän ja nyt tuli hyvin huomattua kuinka huonosti kamerasettini toimii huonoissa valoissa. Kovin laadukkaita kuvia en onnistunut saamaan , mutta jonkin dokkarin silti. ISO-arvon olen rajannut max. 12800 jota kamera käytti koko ajan. eikä Sony meinaa millään kestää sitä. Kohinaa on kuvissa valtava määrä. Onneksi nykyohjelmilla jotain saa pelastettua, mutta eivät nekään mahdottomuuksiin pysty.
Ad Ohotanlokki, Kouvola Kuusankoski. 

Lokkia riittävästi kuvattuani ja tuttavien kanssa paskaa jauhettuamme päätimme suunnata matkamme seuraavaan kohteeseen joka olisi peltopyyt. Pienen etsimisen jälkeen löysimme pienellä porukalla Kouvolasta Elimäen puolelta ensimmäisen parven, mutta tämä 6 linnun parvi oli aivan liian kaukana pellolla kuvattavaksi. Lähdimme siis kotia kohti. Pian saimme tiedon että melko lähellä olisi isompi parvi aivan tien reunassa. Ajelimme sinne. Tien vasemmalla puolella oli 16 linnun parvi. Näistä sain otettua muutaman ruudun. 

Peltopyy Kouvola Elimäki

Kotimatkalla yritimme vielä etsiä muutamalta tutulta ojalta kurppia, mutta ojat olivat tyhjiä. Aurinko meni mailleen ja suuntasimme kotiin onnistuneen bongauspäivän jälkeen. 

Pari viime päivää on ohotanlokki ollut Kotkan satamassa harmaalokkien seurassa, mutta tänään tuli tieto, että lokki poistui merelle etelään laivan vanavedessä. Saa nähdä löytyykö vielä jostainpäin Suomea. Olisiko mahdollisuus helmikuunpinnaan? Nyt alkaa tammikuu olemaan jo loppusuoralla eikä tässä kuussa tule enää postauksia. Talvi kuitenkin jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti