maanantai 31. elokuuta 2020

Keskikesän kuvia 2020

Kesän kauniita lintukuvia



Niin koitti jälleen kesä ja helteet. Kesäkuussa ei juuri kovaa bongattavaa ollut joten tuli keskityttyä jälleen rakentamiseen ja töiden tekoon. Sekä melko mittavaan työhön, Vanjärven muutto/pesimälinnuston laskentaan. Jotain oli kuitenkin kuukausipinnojen hoitolistalla. Kesäkuunpinnoista puuttui mm. mandariinisorsa, jota käytiin Mikan kanssa katsomassa heti ma kesäkuun 1. päivän iltana.
Sorsa oli vielä komeassa juhlapuvussa ja helposti löydettävissä keskeltä ylempää hiirilampea.

Tämä oli itselleni mieluinen paikka bongata, sillä noiden lampien ympärillä olen seikkaillut ja metsäretkeillyt koko lapsuuteni. Asuinhan elämäni ensimmäiset 20 vuotta aivan kivenheiton päässä noista lammista, Malminiityssä Vantaalla. 



Koiras mandariinisorsa Vantaa Simonkylä hiirilammet




Ti 2.6. päätin mennä kuvaamaan Vanjärven luhtakerttusia. Auringon noustessa ennen töihinmenoa menin kartanon alapuolen kuivuneiden maitohorsmien keskelle. Soittelin luhtakerttus atrappia muutamia kertoja ja kuvasin parin tunnin ajan. Lintuja kävi katsomassa minua ainakin neljä yksilöä. Näistä kahdella oli mukavaa kilpalaulantaa ja kaksi oli äänettömiä, eli ilmeisesti 2 paria pesi pohjoispään lehdossa. Myöskin pensaskerttu tuli taiteilemaan lähietäisyydelle.





Luhtakerttunen Vihti Vanjärvi

Pensaskerttu Cihti Vanjärvi


Illalla kävin vielä kokeilemassa Lohjan Ikkalassa ollutta viitasirkkalintua, mutta lintua ei edelleenkään kuulunut. Ojassa touhusi pesärosvo supikoira ja pajujen latvoissa lauloi kauniisti punavarpunen. Vielä tämän jälkeen kävin bongaamassa pikkuhuitin Lohjan Vasarlanlahdella. Lintu aloitti aktiivisen laulamisen sopivasti auringon laskun aikaan ja ehdin kotiin nukkumaan ennen töihinmenoa. 



Supikoira Lohja Ikkala

Punavarpunen Lohja Ikkala

La 6.6. tehtiin Vanjären laskentojen yölaulajakierros Mikan, Pian ja Sundqvistin Karin kanssa. Saldona kaulushaikara, 2 luhtakanaa, 2 luhtahuittia, 2 ruisrääkkää, 16 satakieltä, 20 ruokokerttusta ja luhtakerttunen 

Ma 8.6. käytiin bongaamassa Mikan ja Pian kanssa tiibetinhanhi kesäkuunpinnaksi Kemiönsaaren Kasnäsistä. Lintu löytyi lähes heti valkoposkihanhien seurasta minigolfradan tuntumasta. 




Tiibetinhanhi Kemiönsaari Kasnäs

13.6. käytiin tekemässä Mikan kanssa Vanjärven pistelaskenta ja seuraavana aamuna 14.6. teimme järven kiertolaskennan. 
18.6. kävin kuvaamassa Karkkilan Karjaanjoen varressa leppälintupariskuntaa joilla oli pesueen ruokkiminen täydessä vauhdissa. 



Leppälintu, ylh. naaras alhj. koiras Karkila Högfors
Loppukuusta ei sitten juuri harrastuksen pariin enää ehtinyt.

Heinäkuun alussa oli jälleen kuukausipinnalistalla hoideltavaa, pikkukultarinta, mandariinisorsa ja tiibetinhanhi


Aamulla aikaisin 1.7. startattiin kohti Vantaata. Ensimmäinen kohteemme oli Peräjänkulmassa vielä edellisenä päivänä nähty pikkukultarinta. Parin tunnin turhan etsimisen jälkeen päätimme käydä välillä katsomassa toista puutetta mandariinia. Mandariinisorsa löytyi alemman lammen vastakkaisesta päästä nukkumasta puunkarahkan päältä. Puku oli jo vaihtunut karumpaan ruskeaan eklipsipukuun. 

Tämän bongattuamme menimme vielä Peräjänkulmaan takaisin, mutta edelleenkään ei pikkukultarintaa löytynyt. Sen sijaan pensassirkkalintu oli poikkeuksellisen hyvin esillä keskellä päivää. Siitä otin muutaman kuvan, samoin kuin paikalla olleesta pensastaskupariskunnasta.






Pensassirkkalintu Vantaa Peräjänkulma


Pensastasku naaras Vantaa Peräjänkulma
Tästä suuntasimme vielä hakemaan heinäkuunpinnan tiibetinhanhesta. Nyt hanhi oli siirtynyt Paraisille kyrkgroppenin puistoon. Nyt jätin kameran autoon... 

Heinäkuu jatkuu seuraavassa osiossa. see ya.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti