lauantai 3. lokakuuta 2020

Heinäkuinen Porin retki

Porin suunnalla kaikkea kivaa


Su 5.7. oli tarkoitus lähteä bongaamaan kuukausipinnaksi taigauunilintua Poriin. Tämäkin toteutui, mutta retken pääkohde muuttui nokitaskuksi joka löytyi edellisenä päivänä 4.7. Eurajoelta. Aamulla olimme Mikan ja Pian kanssa taskupaikalla pari tuntia auringon nousun jälkeen. Mestoilla oli jo n. 20 muutakin bongaria. Lintu löytyi melko pian, mutta kuvien kannalta liian kaukana pellon keskellä. Nokitasku on kova rari Suomessa ja koko Euroopassa. Itselleni prosu ja kuukausipinna. Muutama dokkari tuli räpsäistyä ja matkamme jatkui kohti Poria. 


Nokitasku Eurajoki

Matkamme jatkui siis Poriin. Reposaaressa on muutama päivä herkuteltu kesäisellä taigauunilinnulla ja tulipäähippiäinen on pesinyt samoilla huudeilla. Paikalle päästyämme tulipää lauloi koko ajan ja kävi kurkkaamassa meitä jotta sain kuvan räpättyä. Taigauunilintua ei aluksi kuulunut eikä näkynyt. 


Tulipäähippiäinen Pori Reposaari


Kävimme välillä katsomassa Tecnipin altaiden sitruunavästäräkkejä. Niiden ääntä kuului välillä ja nuori lintu kävi näyttäytymässä pikaisesti. Vielä päätimme palata Reposaareen. Nyt oli ino tullut ääntelemään lähelle ja näyttäytyikin pikaisesti korkean kuusen latvuksessa. Kuvaa mahdotonta edes ajatella...

Tästä suuntasimme vielä Yyterin lietteille. Pitkospuiden varrella törmäsimme koiras pohjantikkaan, josta sain muutaman kivan kuvan. Pohjantikka koiras Pori Yyteri


Saanannokan tornilta sain vielä allin kuukausipinnaksi. Kaislikossa hääri pieni parvi nuoria timaleita. 

Viiksitimali Pori Yyteri

Haarapääsky Pori Yyteri


Yyteristä päästyämme ajelimme suoraan  kotiin hyvissä ajoin.

Ti 7.7. kävin kuuntelemassa Lohjalla pikkuhuitin kuukasipinnaksi. 

Su 12.7. löytyi Oulusta mustapääsirkku. Kauan odottamani elis. Salon Markku yritti houkutella lähtemään liikenteeseen jo illalla, mutta sain puhuttua lähdön aikaisin aamuksi.  Ma 13.7. yöllä ajelin Mäntsälän shellille missä hypättiin markun Kaasuhybridi volkkariin. Matka taittui mukavasti ja perillä olimme hyvissä ajoin aamupäivällä. Lintu löytyi nopeasti rannan poppeleista jotka kuhisi jotain pieniä hyönteisiä. Niitä sirkku innolla napsi ja välillä huilasi. Jokusen kuvan sain otettua taivasta vasten.  Elis kahvi vaihtui eliskebabiksi läheisessä ravintolassa. Kotona olimme vasta myöhään yöllä.
Koiras mustapääsirkku Oulu oulunsalo


Seuraava mainitsemisen arvoinen retkeni olikin loppukuun/kuunvaihteen retki lappiin. Siitä sitten seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti