torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukuun aloitus.Ei mennyt kuukauden aloitus niin kuin eilen suunniteltiin. Helsinkiin menimme Kautosen ja Teivosen kanssa ensiksi yrittämään sieltä löytynyttä taigarautiaista. Eipä onnistanut reilun tunnin odotuksella. Eikä kuulemma näkynyt enään koko loppu päivänä. 
Suunnitelma 2 siis käyttöön. Töyhtökiurua etsimään lähistöltä. Noin puolen tunnin etsimisen jälkeen Joni löysi linnun tutulta paikalta Abrahaminkadun sisäpihalta. Oli kuulemma syömässä minun jättämiä siemeniä. Hienoa että on maistunut linnulle. 
Siitä sitten säntäsimme Turkuun Topinojan kaatopaikalle varmistamaan joulukuun- ja talvipinnan. Harrin Paavon hyvällä opastuksella löysimme heti oikeaan paikkaan ja linnut , joita oli ainakin 3 yksilöä löytyi melko nopeasti. Hankalia ovat kuvata kun menevät kuin myyrät maata pitkin.. no dokkari kuitenkin.

Taigarautiainen Turku 1.12.2016
Lintuja ihailimme ja yritin kuvata noin tunnin ajan kunnes lähdimme kotimatkalle. Aurinkokin alkoi jo hiljalleen laskea. Kyllä ovat nämä päivät lyhyitä tähän aikaan vuodesta.
Loppuun kuva jossa linnulle maistuu nokkosen siemenet.


Taigarautiainen syö nokkosta
Joulukuu jatkukoon. Itsenäisyyspäiväkin on kohta. Minneköhän sitä sitten säntäilisi.. Kaatopaikat ovat ainakin suljettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti