keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Marraskuun lopun ihmeitä.Vaikka ei marraskuun loppu tarjonnutkaan mitään valtavia jytkyjä, oli silti bongattavissa ihan mukavia lajeja. Kuun alusta asti on Helsingin Kampissa pyörinyt töyhtökiuru. Siitä kävin hakemassa itselleni kk-pinnan 8.11. Mikan kanssa. Vein samalla linnulle hieman siemeniä ja murskattua pähkinää. 


Töyhtökiuru Helsinki
Samalla reissulla Helsingissä tuli bongattua Tähtitorninmäellä ollut peltosirkku, joka on mystisen myöhäinen havainto linnusta. Eipä ollut helppo, sillä lintua jouduttiin odottamaan pakkasessa ja kovassa tuulessa n. 3 tuntia. lopulta ennen pimeän tuloa lintu tupsahti ruokinnalle.


Peltosirkku talvisessa maisemassa ;)
13.11. käytiin nappaamassa Mikan kanssa Salon keskustasta kk-pinnaksi jälleen todella myöhäinen lehtokerttu joka hieman rähjäisen ulkonäkönsä vuoksi tulkittiin aluksi joksikin harvinaiseksi kultarinnaksi. Lintu löytyi jo heti aamulla hieman hämärissä valoissa.

Lehtokerttu syö koristeomenoita Salossa


Saman päivän iltapuolella kävin vielä yksin retkeilemässä Helsingissä. Vanhassa kaupungissa oli Vantaanjoen suulla luhtakana jota yritin kuvata, mutta muutamasta vilauksesta ei kuvaa syntynyt. Jouduin tyytymään helpompaan kohteeseen , tundrahanheen. Lintu söi rauhassa lumen seasta pilkottavaa vihreää ruohoa.


Nuori tundrahanhi Helsinki VKL
Iltapäivällä tuli vielä käytyä Seurasaaressa katsomassa lapinpöllöä. Lintu oli rankasti häirittynä kolmen variksen toimesta. Varikset potki lunta pöllön päälle ja yksi kävi jopa heittämässä sitä risulla. Melkoisia häiriköitä. Lopulta kun muutama kännykällä kuvaava ulkoilija meni liian lähelle , otti pöllö hatkat. Minne lie katosi...


Lapinpöllö ihmettelee liian innokkaita kuvaajia

La 26.11. Lähdin viimein hakemaan kk-pinnaa viitatiaisesta Järvenpäähän. Vajaan tunnin odottelun jälkeen lintu tuli äänekkäästi paikalle. Ilma oli huono. Vettä tihkutti ja valot jälleen aivan nollassa. Dokkari kuitenkin.Viitatiainen Järvenpää


Iltapäivästä käytiin Salosen Valtterin kanssa komppaamassa Kulmakorven mäet. Mitään emme kuitenkaan löytäneet. Illalla ennen auringon laskua käytiin kuvaamassa Kaivopuiston hiiripöllöä


Hiiripöllö Helsinki Kaivopuisto

Vielä loppuun huono kuva tuulihaukasta. Lintuja on ollut Nurmijärven Lepsämässä 2. Nyt oli paikalla nähty enään tämä yksi lintu. 29.11. minun oli pakko rako käydä hakemassa tästä viimeinen kk-pinna tälle kuulle. Samalla tästä tuli kk-ässä. 

Tuulihaukka Nurmijärvi.


Siinäpä oli se hurja marraskuu. Pari elämänpinnaa ja jokunen mukava kk-pinna. Huomenna vaihtuu jälleen kuukausi ja uudet kujeet olisi tiedossa. Aamu taitaa alkaa Helsingistä, kun sieltä löytyi tänään taigarautiainen Lapinlahdesta. Samoilla nurkilla on se töyhtökiuru. Siinäpä ohjelmaa huomiseksi ja loppu säntäillään piippauksien perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti