tiistai 29. marraskuuta 2016

Mieletön marraskuun alku!


Jos joskus saa onnitella kaikkia Suomen bongareita, niin nyt saa. Marraskuun alku toi kaikille 2 elämänpinnaa koska Suomeen saatiin 2 uutta lintulajia. Ensimmäinen niistä piippasi heti 1.11. kun Nakkilasta löytyi preeriakahlaaja. Uskomaton Amerikkalainen kahlaajalaji ja vielä näin myöhäinen. Itse pääsin lähtemään vasta iltapäivän puolella. 
Hyppäsin Kautosen Jonin kyytiin ja matkasimme perille juuri auringon laskiessa. Muutenkin pilvisessä säässä ei linnusta saanut minkäänlaista julkaistavaa kuvaa. Tunnelma oli kuitenkin mainio kun lintu löytyi heti ja paikalla oli pari sataa iloista lintumiestä. Kotimatkalla tietysti pysähdyttiin eliskahville.

Ei ollut vielä edellispäivän riemu laantunut kun taas piippasi uutta. Helsingissä Seurasaaressa jo jonkin aikaa viihtynyt pikkusieppo saatiin määritettyä idänpikkusiepoksi 2.11. Taas pääsin liikenteeseen vasta illan puolella ja tietysti valojen kannalta karmeaan pilviseen ja lumisateiseen keliin. Lintu oli kuitenkin sen verran ystävällinen , että päästi kuvaamaan kohtalaiseen etäisyyteen. Joten jokin dokkari jäi muistoksi.Idänpikkusieppo Helsinki Seurasaari 2.11.2016

To 3.11. Oli tarkoitus mennä viikonlopuksi Utöön , mutta bemari päätti hajota Nauvon lauttaan. Eipä muuta kun hinuria tilaamaan ja ilmoittamaan Hannalle , että emme saavu illalla saareen. Auto saatiin korjaamolle missä todettiin akun hajonneen totaalisesti. Uusi akku tilalle ja matka jatkui. Koska emme tänään päässeet saareen ja olimme illalla Turussa, soitin Istolle josko voisimme tulla yökylään ystävättäreni kanssa. Sehän sopi ja saimme vierailla Iston ja Satun luona. Kiitos vielä paljon.   

Pe 4.11. retkeilimme päivän Turun suunnalla. Kävimme mm. ihmettelemässä Maskussa jäihin jäänyttä mustakurkku-uikkua. Raukka olisi varmasti kuollut seuraavana yönä , mutta onneksi lintu pelastettiin pitkävartisella haavilla ja vietiin hoitolaan. 

Nuori mustakurkku-uikku

Illalla hyppäsimme poikkeuksellisesti ms Aspön kyytiin Pärnäsistä. Matka sujui leppoisasti. Hyvärisen Ismo tuli kanssa saareen samaa matkaa. Majoituimme myös samoissa tiloissa Hannan luotsimäellä.

La 5.11. oli mukava retkipäivä Utössä. Lajillisesti päivä ei ollut kummoinen. Parhaina tundraurpiainen, merisirri , jänkäkurppa ja helmipöllö.


Helmipöllö piilotteli Gamlapostenin männikössä.


Su 6.11. Nukuimme pitkään ja tulimme mantereelle jälleen Aspöllä. Kotona olimme hyvissä ajoin. 


Ma 7.11. Päätin kerätä jonkun kk-pinnan Helsingin suunnalta. Ensimmäiseksi kävimme katsomassa Vuosaaren täyttömäellä viihtyneitä taigarautiaisia. Paikalla oli muutama kuvaaja ja linnut hienosti esillä hiekkatiellä.


Taigarautiais pariskunta Vuosaari


Seuraava kohde oli Herttoniemessä nähty lehtopöllö. Lintu löytyi heti ja siitä muisto.


Lehtopöllö vinkkaa silmää ;)

Olihan melkoinen alkukuu. Pari elistä ja jokunen kk-pinna. Tämä jää kyllä historiaan ikimuistoisena marraskuuna. Loppukuun retkeilystä vielä seuraava päivitys.

Loppuun vielä kuva kannaltaan hiipuvasta perinteisestä varpusesta. Ehkä tämäkin laji on jonain päivänä harvinaisuus.. 


VarpunenEi kommentteja:

Lähetä kommentti