sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Loppuhuipennus Utöstä.


2.10. alkoi perus rutiineilla. Tuhti aamiainen ja maastoon. Lyhyehkön aamustaijin jälkeen jälleen komppaamaan. Saari oli yllättävän hiljainen. Lähes tyhjän eteläniemen kompattuani päätin mennä Kimin ja Japin seuraksi Kattrumpanille staijille. Varpushaukkoja paineli vielä ihan mukavasti toista sataa kohti etelää. Mukana meni myös jokunen sinisuohaukka, tuulihaukka ja piekana. Pian kuitenkin plokkasimme yhteen ääneen isokirvisen muutolta. Se paineli kattrumpanin yli äännellen kohti hotellia ja siitä edelleen länteen. Mukava laji, vaikkakin täällä Utössä niihin on jo tottunut. 
Tämän päivän ehdoton tähti löytyi kuitenkin Kimin toimesta hotellilta. Hotellin pääoven edessä oli sinipyrstö. Sinne tuli kiirehdittyä hiki päässä. tässä 5 parasta niiden n. 1200 kuvan joukosta:

Välillä penkin selkänojalla
Ja vastavalossa, valojen aatelia


Tarsigerin kuvauksessa menikin sitten koko loppuilta. Kaunis laji joka oli itselleni 2. Utössä. Kuvapinnaa ei minulla vielä tästä ollut, nyt on.


3.10. olikin sitten viimeinen retkipäivämme tällä erää saarella. Iltapäivällä on lähtö klo 16:30. Sitä ennen ehti kuitenkin kompata saaren kokonaan. Rareja ei enään löytynyt, mutta tuulen käännyttyä puhaltamaan reippaasti pohjoisesta, alkoi etelän suunnalta todella massiivinen pikkulintujen ryntäys saareen ja  kohti pohjoista. Pyrstötiaisia, sini- ja talitiaisia, punatulkkuja ym. oli saaressa kymmeniä tuhansia. Vilske oli aivan käsittämätöntä.

Pakollinen peukaloiskuva
Tiaisten mukana paineli myös puukiipijöitä

puukiipijä


Pyrstötiainen
Sellainen oli meidän tämän kertainen Utön reissu. Kuvia tuli muutama tuhat ja mukavia lajeja nähtiin. Parhaimpina siperianuunilintu, isokirvinen, monet taigauunilinnut ja sinipyrstö. Myös viimeisen päivän pikkulintumassa oli mukavaa katseltavaa. Kiitos vielä kavereille seurasta Mika, Retu, Isto, Kari ja Kalle. Sekä tietysti saaren kovimmat komppaajat Kimi ja Japi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti