maanantai 10. lokakuuta 2016Heinä- elokuun parhaita.Niin on kesä taas kaukana takana, mutta laitetaan vielä loppukesän retkeilyistä parhaita paloja. Lapin reissun jälkeen tuli retkeiltyä pääasiassa omilla Tringan alueilla. Kk-pinnoja tuli hieman keräiltyä ja jokin vuodenpinnakin taisi tulla plakkariin. 
Aloitetaan kesäisestä nakkelista josta tuli haettua niin heinäkuun- kuin elokuun pinnat Espoon Träskendan puistosta. Lintu ei aina ollut helposti löydettävissä ja tätäkin veijaria sain haeskella kolmatta tuntia. 
Pähkinänakkeli
Seuraavaksi hyppäämme Forssaan josta hain 17.7. kk- ja vuodenpinnan. Ruostesorsa oli kaukana tiestä pellon takareunassa eikä kummoista fotoa tullut. Dokkari.

Ruostesorsa Forssa

Heinäkuun lopussa kävin etsimässä kk-pinnaksi timaleita Helsingistä. VKL on hyvä paikka. Sain hetken seurata kun kaksi nuorta lintua hyppelivät pitkospuilla.


Viiksitimali nuori koiras Helsinki VKL

Seuraava mukava kk-pinna tuli haettua sitruunavästäräkistä. Lintu viihtyi koko loppukesän Espoon Suurpellon altailla ja oli välillä mukavasti kuvattavissa. Seuraavan kuvasarjan kuvat on kaikki kuvattu eri päivinä. Kaksi ensimmäistä heinäkuussa . Viimeinen elokuun alkupuolelta. Ensimmäistä kuvasin Kautosen Jonin kanssa autosta joten siitä tuli myös autopinna =)Kolme kuvaa Sitruunavästäräkki N-puk. 

Samaisilla altailla hyöri myös liejukanoja ja pajusirkkuja. 

Nuori liejukana

Pajusirkku ruokki ahkerasti jo lentäviä poikasiaan.


Seuraavksi hain samana päivänä 31.7. 2 kk pinnaa lepinkäisistä. Isolepinkäinen oli paikalla Salon Aneriojärvellä ja mustaotsalepinkäinen Inkoon Degerbyssä


Mustaotsalepinkäinen Inkoo


Samalla kävin katsomassa kuningaskalastajaa kun kerran inkoossa olin. kaukaa kuvattu lintu maisemassa..


Kuningaskalastaja Inkoo


Seuraava kuvasarja vie meidät elokuiseen Hankoon. Longörenin tyveltä löytyi Hieman harvinaisempi kiuru, töyhtökiuru. 21.8. kävin etsimässä ja kuvaamassa lintua. Harvoin pääsee harvinaisuuksia kuvaamaan hyvin, mutta tämä kaveri oli kuvaajaystävällinen tyyppi. tietenkin kk- ja vuodenpinna. 


Töyhtökiuru HankoPikkurareja on aina mukava käydä kuvaamassa. tässäkin setissä on pari hyvin onnistunutta otosta. Seuraavaksi vielä yksi setti loppukesältä ennen kuin siirytään syksyn puolelle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti