keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Vuodenpinnat taskuun.Eipä ollut kunnolla kotiutunut Utön reissulta kun piippari piippasi arotaskun Joroisista ma aamuna. Nopea soittelu Kautosen kanssa ja työ ym. kiireiden jälkeen lähtö sovittu. Perillä olimme iltapäivällä. Lintu oli helposti löydettävissä ja poikkeuksellisesti jopa kuvattavissa. Muutama ruutu plakkariin ja paikalliseen kebabbilaan syömään. Arotasku Joroinen

Joroisista kovalla kiireellä Helsinkiin kun kerran palsasirri on odottanut siellä koko viikon. Illalla juuri ennen auringonlaskua oltiin perillä ja vuodenpinna plakkariin. Hieno päivä.


Palsasirri töyhtöhyyppä- ja taivaanvuohiparvessa


Seuraavana lauantaina 10.10. yritettiin etsiä Kautosen kanssa hippiäisuunilintua Porista, mutta eipä ollut lintu löydettävissä. Su 11.10. piippasi aamulla Luvian Säpistä taigakirvinen ja amerikanjääkuikka. Tiedossa olisi 2 vuodaria. Venekyytiä varaamaan ja porukoille soittelemaan. Kaikki saatiin järjestettyä ja matka saareen alkoi. Muutaman tunnin saarikomppauksen jälkeen saimme todeta että jäi vain luu käteen. Eipä ollut tämä viikonloppu antelias. 


Aikuinen merikotka Säpin matkalta veneestä.
Seuraava bongausreissu oli su 18.10. Oulun suuntaan. Siikajoella näyttäisi olevan lajilleen määritetty mustapäätasku, joten sinne. Aikaisin aamulla oli lähtö Hiekkasen Einon kyydissä Mikan kanssa. Lintu löytyi melko pian , mutta jälleen kaukana kuvauksen suhteen. Dokkari kuitenkin. Vuodari nro 299...

mustapäätasku Siikajoki
Sieltä päätimme mennä katsomaan Oulusta löytynyttä mahdollista sepelsieppoa. DNA- näyte kertonee totuuden lajista aikanaan. Ehkä tuo harmaaniska kuitenkin näyttää siltä?? Siivellä on kyllä iso laikku, mutta yltääkö riittävän lähelle siiven reunaa?


Mahdollinen sepelsieppo
Illalla kotiin ja nukkumaan. 300 lähestyy pikkuhiljaa. Mistä lie itseni seuraavaksi löydän? Sieltä mahdollisesti seuraava päivitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti