sunnuntai 25. lokakuuta 2015


Humeita ja plesaa


Tämä oli vaihteeksi hieno ja onnistunut lintuviikonloppu. La 24.10. päätimme lähteä Mikan kanssa katsomaan kuukausipinnaksi kuningaskalastajaa Vantaalle. Lintu lensi ja äänteli lähes heti kun saavuimma paikalle. Sen jälkeen ei siitä havaintoa tullutkaan. Sieltä päätimme mennä Pitkänsuon mäelle komppaamaan. Laelta nousi ylös yksi vuorihemppo ja kasan pohjoispuolelta muutti nuori maakotka länteen. Kahvitauon jälkeen päätimme mennä vielä katsomaan Kytäjältä löytynyttä turkinkyyhkyä, mutta juuri saavuttuamme paikalle piippasi Kashmirinuunilintu Helsingistä. Välittömästi matkaan ja perille saavuttiin hyvissä ajoin. Lintu oli hetkessä hallussa ja 300 rikkoutui. Mielettömän kiva fiilis.


Kashmirinuunilintu,  Phylloscopus humei Helsinki kruunuhaka
Kotimatkalla pitkänrivan kautta hakemaan kuohuvaa , jotta voi juhlistaa tapahtunutta.

Seuraavana aamuna su25.10. kävimme vielä katsomassa sen turkinkyyhkyn joka oli vieläkin paikalla. Nyt onnistui. Kotona minut herätti pieniltä päikkäreiltä ilmoitus nunnataskusta Hollolassa. Soitto kavereille ja menoksi. Mika taas kyytiin ja matka kohti Hollolaa alkoi. Perillä lintu oli hyvin hallinnassa ja kaiken kruunasi ohilentävä lyhytnokkahanhi joutsenparvessa. Siitä kk-pinna ja plesasta tupla ja vuodari.  Kuvausvalot aivan surkeat, mutta jokin kuva silti linnusta. Hyväntuulisen huulenheiton jälkeen kotimatkalle. 

Nunnatasku Oenanthe pleschanka eli plesa


Nyt on kasassa 301 vuodenpinnaa ja jos Haminan mustakaularastas otetaan pois on siltikin 300 turvassa. Sitäpaitsi vielähän on vuotta jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti