sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Pikselimössöä ja hylsyilyä


Eräs ystäväni sanoo aina että bongaus ja lintukuvaus ovat huono yhdistelmä. Niinhän se tosiaankin on. Läheltä saa hyviä kuvia ja bongaustilanteissa ollaan yleensä todella kaukana. Siksi harviaisuuksista saa yleensä huonot kuvat, ellei ole aivan älytön tuuri että lintu jostian syystä tulee lähelle tai luonteeltaan niin härski että lähestyy lintua muista ihmisistä piittaamatta. No tästä syystä esittelen nyt sitä todellista möhjöä. Ensin kuitenkin aloituskuva joka on läheltä kuvattu:


Harmaasorsa pariskunta Finnå

Huhtikuussa on tullut taas juostua melko paljon erilaisten harvinaisuuksien ja pikkuharvinaisuuksien perässä. Aloitetaan Helsingin Vikksissä viihtyneestä töyhtökiurusta joka oli käytävä katsomassa kuukausipinnaksi 11.4. :


Töyhtökiuru Helsinki Viikki

Seuraavaksi Kirkkonummen Porkkalan edustalla oleva kyhmyhaahka joka löytyi vasta kolmannella yrittämällä 13.4. Kuva on otettu vastavaloon yhdistämällä 1,4 ja 2x jatke loistavaa laatua :


Kyhmyhaahka koiras

Seuraavana on vuorossa kattohaikara joka viihtyi pari päivää tuusulassa Lähellä lentokentän aluetta. Tämän kävin katsomassa 14.4. Tringan alueen vuodariksi :


Kattohaikara

15.4. Ajelimme aamu varhaisella Mikan kanssa Poriin etsimään siellä ollutta mustanmerenlokkia jonka Mäkelän Esa blokkasi muutolta. 7 tunnin tuskaisen odottelun jälkeen lokki saapui samalle paikalle jossa se on viihtynyt jo parina päivänä. Armoton väreily ja pitkä etäisyys kuvattavaan kohteeseen tekevät kuvasta todella laadukkaan. :Mustanmerenlokki (mustapäisin kuvassa)

Samana päivänä kävimme katsomassa vielä Lohjan nummelta löytynyttä amerikantavia.Lintu löytyi hienosti, mutta niin kaukana ettei kuvaa edes viitsinyt yrittää ottaa.


19.4. Kävimme Mikan kanssa käpyilemässä Hangossa riuttatiiran . Paikalla oli kuitenkin kaunis punakuiri:


Punakuiri lähes juhlapukuinen koiras

Samana päivänä  kävin etsimässä Nuuksiosta kirjosiipiloxiaa kuukausipinnaksi. Noin tunnin etsinnällä tärppäsi: 

Kirjosiipikäpylintu koiras


Viimeisenä super hylsynä voisi pitää Neitokurkea jota Iston kanssa etsittiin Tyrnävällä 22.4. tuntitolkulla. Eipä vain löytynyt vaikka selasimme alueen  kaikki löytämämme kurkiparvet kolmeen kertaan läpi. Noin 10 parvessa oli lähes 1000 kurkea, mutta ei neitokurkea. No kotimatkalla saimme hieman balsamia haavoihin kun saimme kuvata Kalajoella viihtynyttä ja ilmeisesti merihanhen kanssa pariutunutta kiljuhanhea. Tällä kertaa renkaaton lintu.


Kiljuhanhi kaverina merihanhi

Lopuksi vielä kuva koskikarasta josta sain huhtikuun pinnan. Tämä ilmeisesti pesii Karkkilassa, joten siitä saattaa saada kuukausipinnan myös ensi kuussa.


Koskikara Karkkila Karjaanjoki

Vielä on huhtikuuta hieman jäljellä. Katsotaan ehdinkö päivittämään blogin loppu kuun osalta.. Hmmmm....


2 kommenttia: