sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Huhtikuun alku Utössä.


Ajatukseni oli saada muutama maaliskuunpinna kuukauden lopussa, joten suuntasimme Utön saarelle. Minulta puuttui mm mustaleppälintu maalispinnoista. Asuessamme saarella 2013 maaliskuu oli todella kylmä ja talvinen eikä mulelit silloin vielä saapuneet. Nyt on kevät ollut paljon lämpöisempi, joten odotukset olivat sen suhteen korkealla. 
pe 27.3. suuntasimme saareen Mikan ja Iston kanssa. Pe ilta ja la aamu olivat sateisia, mutta la aamupäivästä keli parani ja maastosta löytyi ihan mukavasti lintuja.  Parhaita olivat muuttavat ruokit ja ulkoluodoilla piipertävät merisirrit. Vuodenpinnoiksi napsahti mm tylli ja meriharakka. 
Tylli

Su 29.3. oli sitten se päivä kun löytyi ensimmäiset mustaleppälinnut. Koululla oli yksi ja hotellilta löysimme kaksi lisää. Hotellin linnut olivat naaraspukuisia lintuja. toinen naaras ja toinen 2kv koiras. tässä kuva toisesta

Mustaleppälintu 2 kv koiras


Tänä samana päivänä meitä juoksutti myös koulun ruokinnalla viihtynyt hassun pieni kiuru. kaikkia tuntomerkkejä katsottuamme emme löytäneet linnusta muuta kuin kiurun piirteitä. 

Kiuru

Illalla saimme vielä viettä hetken Tenovuon Jorman ruokinnalla kuvaten mm. rautiaisia ja punarintoja. Kiitos tästä.

Rautiainen


Ma 30.3. Saari oli selvästi hieman tyhjentynyt linnuista. Muleleita löytyi edelleen 3. Koululla oli 2 nokkavarpusta. Lehtokurppia potkimme ilmaan ainakin 7. Itäniityllä oli jouhisorsa ja västäräkki. Mika lähti tänään kotiin ja tilalle tuli Vuorisen Kari ja hänen ystävä Lindemanin Kalle

VästäräkkiTi 31.3. oli mukava Muuttopäivä kun Haahkoja meni kohti itää tasaisesti. mekin jaksoimme laskea 2530 muuttavaa. Muutolta löytyi myös 2 valkoposkihanhea ja saaresta paikalliset ristisorsat. Muleleita näimme tänään vain yhden hotellialueella. Merisirrit löytyivät Kallen iloksi taas ulkoluodoilta. 

3 koiras ja 2 naaras haahkaa muuttaa . 

Ke 1.4. oli sitten meillä kaikilla lähtöpäivä. Aamulla staijasimme kuitenkin koko aamun. Ruokkeja muutti taas mukavasti ja Kari blokkasi mereltä muuttavan merikihun. Saaresta löytyi taas 3 mulelia. tällä kertaa komea vanha koiraslintu. Saaresta löytyi mm. kangaskiuru, isolepinkäinen ja luotokirvinen. Kotimatkalla näimme mukavasti yli 100 ruokkia. 

Mustaleppälintu yli 3kv koiras

Illalla kotona ennen kymmentä. Iltapala ja nukkumaan . 
matka jatkuu...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti