sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Ämmässuon rarilokkiretki


La 13.9.2014 oli jälleen lokkiretki Ämmässuolle. Keli oli hyvä ja bussissa riittävästi tilaa.
Rarilokkeja etsittiin, mutta eipä löytynyt tälläkään kertaa. Lokkeja oli alueella n. 3000, joten kyllä siellä seassa varmasti oli jokunen aroharmaalokki. Iso osa lokeista köllötteli kaatopaikan mäen laella, missä emme käyneet kertaakaan. Kippi, eli paikka jonne dramaattisesti vähentynyt kotitalousjäte kipataan on toinen parhaista paikoista löytää arvolokkeja. Useammasta pysähdyksestä huolimatta ei nyt kipillä ollut kuin harmaa- ja merilokkeja. Myös joitakin muitakin kaatopaikan lajeja. Tässä joitakin:Korppeja on alueella useita kymmeniä. Luonnossa erittäin vaikea kuvattava ilman piilokojua. Linja-auto toimii hyvänä kojuna ja sieltä pääsee kuvaamaan lintuja melko läheltä.


Kottaraisia oli paikalla tuhansia. Harvoin näkee niitä kerralla näin paljon. 

Toinen hyvä lokkipaikka on Bioasema. Siellä kompostoidaan kotitalouksien boijätettä ja sen seassa on lokeille vielä paljon syötävää. Sieltä teimme päivän parhaat lokkihavainnot. Valitettavasti vain olivat lajiltaan perusfaunaa...
Tässä päivän paras havainto. Saksassa siipimerkattu harmaalokki. Ämmikseltä on näistä vain noin 5 aikaisempaa havaintoa. Olisi tämäkin voinut olla jotain jytkympää..Värirengastettu harmaalokki. Jalassa keltainen CA67J rengas.


Tässä vielä 2-kv harmaalokki , jolla on hauska lintu- kuvio selkähöyhenissä.Lopuksi vielä kulmakorven täyttömäeltä kivitasku.

Eipä siis tuonut tämäkään kaatopaikkareissu arvolokkeja vuodenpinna listalle, mutta kokemuksena aina yhtä upea. Tätä retkeä voin kyllä suositella lokeista kiinnostuneille. Retkella pääsee tutustumaan hyvin eri ikäisiin ja pukuisiin harmaalokkeihin ja merilokkeihin oppaiden avustuksella. Mahdollisesti ensi vuonna uudestaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti