lauantai 30. elokuuta 2014

Elokuun viimeinen.


Kotona flunssan kourissa kun muut jahtaavat eteläsuomessa käärmekotkaa. Itsekin yritin sitä eilen, mutta lintu katosi mystisesti jonnekin espoon ja kirkkonummen rajamaastoon. Kuumeisena annoin kyllä kaikki voimani eilen ja siksi tänään jäin kotiin. Nyt on hyvä laittaa muutama kuva elokuun retkeilystä.Metsäkirvinen. Somerolta kävimme etsimässä kartanomaisemissa peltopyitä, mutta eipä onnistunut.
Nuori metsäkirvinen tallentui muistikortille.
Valkoviklo nukkumassa. Laajalahdelta yritimme etsiä heinäkurppaa, mutta jälleen turhaan.
Harmaahaikara . ... mutta aina sitä joitakin kuvia saa otettua.

Hernekerttu hassussa asennossa. Viime viikonloppuna kävimme Mikan kanssa Vihdin Koivissillassa laskemassa voimakasta metsäkirvismuuttoa. Oli hienoa. Samalla tuli kuvattua muutakin lintufaunaa. Illalla säntäsimme vielä bongaamaan riuttatiiraa inkooseen, mutta taas turhaan . Eipä löytynyt..


Vielä viime tiistaina yritimme etsiä aroharmaalokkia Salon kaatopaikalta. Tässä Oskari Härmänkin kuvaama lokki joka todennäköisesti menee hybridiksi . Pitää sisällään aroharmaalokkia ja harmaalokkia. Todella pitkät jalat, ohut nokka ja heikko alanokan viiste sekä luisu otsa ovat aroharmaalokkia..  
Saa nähdä mitä mieltä ARK on tästä linnusta.

Tässä jälleen huomaa kuinka vaikeaa bongaus monesti on. Tässä kuussa ei ole onnistunut juuri mikään... Ensi kuu ja uudet haasteet.. moro


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti