torstai 14. elokuuta 2014

Netti tuli takaisin..

Pari viikkoa ollaan oltu ilman nettiä, kiitos ukkosten. Salama löi talon lähelle puhelinpylvääseen ja rikkoi yhtä sun toista. No nyt toimii ja ajattelinkin heti laittaa jokusen kuvan heinäkuun lopun ja elokuun alun linturetkistä.

Ensinnäkin maininta Karkkilassa pesineestä  virtavästäräkistä. Linnut, koiras ja naaras nähtiin karjaanjoella jo toukokuussa pesää rakentamassa. Silloin päätettiin salata kaikki niihin liittyvät havainnot, jotta mahdollinen pesähäirintä olisi mahd. vähäistä. Kuudesta munasta kolme kuoriutui ja niistä kaksi sai renkaat jalkaan. yksi oli vikkelä ja pääsi karkuun. Virtavästäräkkejä tuli tietenkin kontrolloitua joka kuukausi ja jokunen kuvakin niistä syntyi. Koiras kesäkuussa voimalaitoksen katolla


Naaras elokuussa voimalaitoksen alapuolella

Toivotaan että linnut tulevat ensi vuonna uudestaan pesimään. Edelliskerralla linnut pesivä lähes 10 vuotta putkeen. 
Muuta retkeilyä.  Elokuun 3. päivä sunnuntaina käytiin Bongaamassa kenttäkerttunen Virran Kallen, Toljanderin Heikin ja Mikan kanssa. Lähtö karkkilasta n. klo 1:00 ja perillä Kristiinankaupungissa ennen 5:00 josta siirryimme Trutklobbarnan saareen. Siellä Korhosen Kari jo viritteli verkkoja ja heti saareen päästyämme näimme kaislikon reunassa yhden nuoren kenttäkerttusen. Saman tie viritimme verkot kaislikkoon ja ajoimme lintuja niihin. Tässä muutama otos :


Päivän pääesiintyjä. Kenttäkerttunen joka sulki voimakkaasti päästänsä.Kaunis nuori punavarpunenMyös rytikerettunen sai renkaan jalkaansa


Saaressa oli jokunen suosirriNuori kapustarinta.

Ja vielä porin yyterin lietteiltä haimme pulmusssirrin vuodenpinnaksi. Vesi oli alhaalla ja linnut kaukana , joten kuvia ei sieltä kummemmin syntynyt.
Nyt taas ukkonen jyrisee, joten pakko sammuttaa koneet. 
laitan pian lisää . Moorooo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti