sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kevät ja valo tulevat


Viime päivinä olen ulkoiluttanut kameraani melko vähän. Retkeiltyä on kuitenkin tullut jonkin verran. Kelit ja valot ovat olleet kovin vaihtelevia ja aina ei ole riittävästi valoa kuvaamisen. Viikonloppuna oli mukavasti valoa ja ajattelinkin kokeilla ruokintani lintujen kuvaamista jalustalta. tässä joitain otoksia:
Hömötiaisessa on kauniita värisävyjäJos joku sanoo ettei meidän lintumme ole kauniin värisiä. Keltasirkku koiras on varmasti eri mieltä.Eikä ole sinitiainenkaa rumimmasta päästä.

Viime viikolla löysi Tenovuon Jorma Utöstä Mustajoutsenen muuttavasta joutsenparvesta. Parin päivän päästä tuli tieto että se on Tammelassa , joten ajoin sinne sitä katsomaan:Eipä päässyt lähelle kuvaamaan, mutta dokumenttikuva silti. On se jonkin verran pienempi kuin meidän joutsenet.

Tänään kävimme Mikan kanssa aamulla Vanjärvellä. Siellä kierteli mukavasti hanhia ja paikalla oli vielä kaksi pikkujoutsenta. Aamu vain oli melko hämärä joten valoa ei taas liiemmin ollut.

Vasemmalla kaksi tundrahanhea ja oikealla kaksi metsähanhea

Kaukaa otettu kuva pikkujoutsenista ympärillä muuta Vanjärven vesilintufaunaa.

Linturetkeily on jatkunut myös pöllökuunteluilla. Keskiviikkona kävin retkeilyttämässä Karkkilan luonnonsuojelijoiden porukkaa. Saldona oli yksi helmipöllö. Viime yönä kävimme retkellä Nummelan ala-asteen luontokerhom poikien ja niiden vanhempien kanssa. saldona oli Sarvipöllö, viirupöllö, huuhkaja ja lehtopöllö. Nyt kyllä kannatta mennä pöllöjä kuuntelemaan!!

matka jatkuu.. mooorooooEi kommentteja:

Lähetä kommentti