perjantai 7. maaliskuuta 2014

Alkukevään vapaapäivä porkkalassaEilen to 6.3. päätin pitää töistä vapaapäivän. Aamulla päätimme Mikan kanssa suunnata Porkkalaan pampskatanin staijipaikalle. Lähtö 5.30. Aluksi yritimme kuunnella Moksissa ollutta viirupöllöä,  mutta eipä vieläkään onnistunut , vuodenpinna odottaa vielä. Siitä sitten pikaisesti Porkkalaan. Paikalla hieman ennen setsemää ja kävely alkaa. Heti päästyäni kallion päälle tuli läheiseen mäntyyn kolme isokäpylintua ja jostain kuului yksinäisen vihervarpusen lentoääntä. Hienosti alkaa.

Perille kärkeen päästyämme kuivattelimme hikeä, niin kuin aina ja tarkastimme lähialueen tarjonnan. Paikalla oli melko paljon soidintelevia telkkiä niistä jokunen kuva nousevan auringon valossa..Telkkä (Bucephala clangula) koiras

Paikalla oli myös aina niin näyttävä uivelopariskunta joka päätti tehdä editsemme kunniakierroksen.


Uivelo (Mergus albellus) koiras(oik.) ja naaras

Ansaittua kahvia nautiskellessamme meni ylitsemme kohti pohjoista harmaahaikara. Kiva vuodenpinna sekin. Viisi merikotkaa piti huolen siitä että paikalliset 4000 allia eivät voineet olla paikallaan, vaan ne lentelivät edestakaisin. komeita ovat myös nuo vesilinnut.


Alli (Clangula hyemalis) 

Päätettyämme olla kärjessä vielä puoli tuntia, lensi muutolla vielä yksinäinen pulmunen. Siihen oli hyvä lopettaa staiji ja siirtyä mantereen haasteille. Parkkipaikalla naputteli valkoselkätikka. Aina niin mukava löytää spondesti.


Valkoselkätikka (Dendrocopos leucotos)

Porkkalassa kävimme katsomassa olisiko Sundsin hiiripöllö vielä paikalla , oli...


Hiiripöllö (Surnia ulula)

Saltfjärdenin tornilla oli useita lintuharrastajia ja kaksi kiurua sekä myös siellä hiiripöllö.

Kirkkonummelta jatkoimme matkaamme kohti pohjoista jokusen vuodenpinnan toivossa. Siuntion myransissa oli innokas harmaapäätikka joka pienen atrapoinnin jälkeen tuli kuvausetäisyydelle ihmettelemään.


Harmaapäätikka (Picus canus) naaras on komea lintu!

Samalla pikalla kaarteli myös hiirihaukka , kaksi vuodenpinnaa samalla hetkellä.
Loppumatkamme ei tuottanut enää pinnoja, mutta niitä kertyi päivän aikana 9 ja muutamia kivoja kuvia. Kyllä luonnossa on mukavaa!! Illalla uni maistui ja en jaksanut päivittää siksi blogiani heti joten siksi nyt tänään.. ROCK ROCK!! soi taustalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti