maanantai 16. joulukuuta 2013

Gran canaria 2


13. Pe kävimme komppaamassa Hennan kanssa Maspalomasin dyynejä. Siellä ei ollut juuri mitään kuvattavaa, ellei olisi halunnut kuvata alastomia homoja. Niitä kyllä riitti. 
Turkinkyyhkyjä oli myös paljon, joten loman pakollinen kuva siitä.


Turkinkyyhky ( Streptopelia decaocto) on kaunis lintu

14. La kävimme Isäni Maurin kanssa Tarifan kylässä sijaitsevassa kasvitieteellisessä puutarhassa.
Taisi olla Jardin Canario nimeltään. Puutarha oli melko suuri ja siellä oli paljon nähtävää kasvien ystäville. Suosittelen. Siellä oli myös joitakin lintuja kanarianhemppoja, mustapääkerttuja , kalliokyyhkyjä ,liejukanoja ja punarintoja .Tässä yksi niistäPunarinta (Erithacus rubecula)

Sieltä jatkoimme matkaamme lähellä sijaitsevalle kraaterille , josta ol huimaavat näköalat. Kraaterin huipulla kuvasin kanariankirvistä, kanariantiltalttia ja kanarianhemppoa , eli kanarialintua


Kanariankirvinen ( Anthus berthelotii )


Kanariantiltaltti ( Phylloscopus canariensis )


Kanarianhemppo ( Serinus canaria )

Sieltä jatkoimme vuorille jossa biotooppi vaihtui jokusen kerran. Lehtipuuvyöhykkeellä oli ilmeisesti syksy, kun puut olivat pudottaneet lehdet pitkin teitä. Ylhäällä kasvoi mäntyjä lämpötila 7 astetta, tuuli ja oli sumuista hrrr ei ihan shortsit riittäneet. Vuorilla tankattuamme ajelimme kohti etelää maspalomaksen suuntaan illan hämärtyessä. Illalla taas syömään. 
Huomenna ehkä viimeinen päivitys, tai sitten kotoa .. heips!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti