sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Bongaamaan jäägeetä ja rissaa


Tänään oli vuorossa reissu Hankoon ja Kirkkonummelle Porkkalaan joissa olisi tarjolla 
vuodenpinnoja ja jopa elis. Aamulla starttasimme Karkkilasta klo 7 aikoihin Teivosen Mikan, 
Kaapon ja Toljanderin Heikin kanssa, Ensimmäinen tavoitteemme oli Hangon tiilitehtaalla jo pari 
päivää viihtynyt jäägee eli jääkuikka. Paikalle saavuimme auringon nousun aikaan ja hämärissä näimme ison linnun laskeutuvan selälle. Siinähän se oli komeasti kaloja etsimässä. Etäisyytemme oli varmaan toista kilometriä joten eipä siitä  näissä valoissa irronnut kuin aamuinen fiilistely maisemakuva.


Jääkuikka Hangon tiilitehtaan edustalla. Mukava vuodenpinna.

Seuraavaksi suuntasimme etsimään Hangossa jo neljättä päivää viihtynyttä pikkusirkkua, mutta 
sitä emme odottelusta huolimatta löytäneet. Olisi ollut minulle elis. 
Jouduimme ajan puutteen vuoksi nostamaan kytkintä , (vaikkei automaatti autossa sitä olekaan) kohti Porkkalaa missä on nähty parin päivän ajan nuori 
pikkukajava. Kahvittelun aikana tuli tieto, että virtavästäräkki oli juuri laskeutunt siihen paikkaan mistä olimme lähteneet. Pienen tuskailun jälkeen ajoimme kohti Porkkalan kärkeä ja 15 min. hikijumpan jälkeen olimme siellä perillä. Ensin maisemakuva ohilentäneestä joutsenparvesta Rönskiä vasten.


seuraavaksi rissa teki kivan ohilennon vain pienen odottelun jälkeen. Mielenkiintoinen tapaus , sillä pikkukajavasta sain samassa paikassa eliksen joskus 25 vuotta sitten. aika kuluu..


Pikkurissa eli pikkukajava jäämeren rannoilta


toinen kuva siiven alapinnoista. Kyllä oltiin taas pelkkää hymyä =).  jälleen napsahti vuodari. 

Kotimatkalla pysähdyimme nopeasti 
Saltilla , siellä käpytikka oli ruokailupuuhissa. Jälleen tuli viesti, että se pikkusirkku oli tullut hetkeksi näytille juuri siihen paikkaan jotsta olimme sitä aikaisemmin etsineet... huokaus, aina ei voi kaikkea nähdä.Kotiin saavuimme sopivaan aikaan että ehti hieman syömään ja vaihtamaan vaatteet 
pian alkavaan APLAN eli Luoteis-uudenmaan lintutieteellisen yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen. Siellä nautimme kakkua ja katselimme Luodon Heikin ottamia lomakuvia Afrikan matkalta.
Kokouksessa yhdistyksemme sai uuden hallituksen ja allekirjoittanut aloitti puheenjohtajana. Edessä siis uutta ja mielenkiintoista.. Seuraava päivitys ehkä jo hieman lämpimämmistä maisemista. Morjens! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti