torstai 31. lokakuuta 2019

Hieman retkeilyä ja bongausta keväällä


Palataan hieman ajassa taaksepäin. Israelin matkalta kotiuduttu ja remontti jatkuu. Silti ei saa lintuharrastusta kokonaan unohtaa.  3. 3. Käytiin hakemassa Mikan kanssa Kylyn pinnoihin lisäystä Elimäen Ratulasta missä oli viihtynyt jo jonkin aikaa lapinpöllö. Hakkuuaukealla oli hieno hankikanto ja sää muutenkin kohdillaan. Varikset paljastivat metelillään pöllön olinpaikan ja se teki pöllöstä valppaan. Jonkun räpsyn ehdin ottamaan ennen kuin se katosi lähimetsään. 



Lapinpöllö Elimäki


Maaliskuun lopussa Käytiin Vuorisen Karin ja Ullan , Hynysen Eeron ja Liisan sekä Lindemanin Kallen kanssa Utössä. Saaresta voisi mainita parhaina luotokirvisen, mustaleppälinnun ja etelänkiislan. 30.3. tehtiin Lindemanin Kallen kanssa päiväretki Jurmoon. Jurmossa oli nähty pari aikaista tiltalttia jotka kävimme etsimässä. Kiva kuukausipinna napsahti tästä. Aikaista suosirriä emme löytäneet.

Tiltaltti Jurmo

Urpiainen Jurmo

10.4. Käytiin Mikan kanssa katsomassa Salossa ollutta Phoenicuroides mustaleppälintua. Lintu viihtyi läjitetyillä multakasoilla ollen melko kuvaajaystävällinen.


Mustaleppälintu Salo

12.4. ajeltiin Mikan kanssa Tammelan Pehkijärvelle katsomaan siellä viihtynyttä mandariinisorsaa ja sen kaveria morsiosorsaa. Jälkimmäinen oli Mikalle elis , vaikkakaan ei ainakaan vielä pinnakelpoinen. Olipa hieno paikka! Tornista näimme paljon joutsenia, pikkujoutsenia, uiveloita ja hienona yllätyksenä aikaisen haarapääskyn. Kuva sorsista on todella kaukaa, eikä lähemmäksi päässyt.


Mandariini- ja morsiosorsat Tammela


Tänä keväänä kokeilin ensimmäistä kertaa rakentamaani kelluvaa kuvauskojua Vanjärvellä. Lautta toimi ihan hyvin , mutta ensimmäisellä kerralla unohdin kuivapuvun vetoketjun 5mm auki ja niinhän kastuin. Toisella yrittämällä kaikki onnistui hienosti. Kahlailin ja uin lautan kanssa noin tunnin , jonka jälkeen oli tultava pois kun alkoi jalat viilenemään. 
linnut hieman aristelivat möykkyä enkä ihan päässyt niihin tilanteisiin minne olisin halunnut. Ensi keväänä sitten uudestaan. Tässä pari makupalaa:



Härkälintu Huhtikuussa Vanjärvellä
Loppuun vielä 1.5. retkipäivä Espoon Maarin tornille joka jäikin vuoden ainoaksi Maariretkeksi. Muutama pikkukiva muutti kohti itää. Muuttavien valkoposkihanhien seasta blokkasin punakaulahanhen. Mukava sponde. Hetken kuluttua itään meni kattohaikara ja tämän jälkeen haarahaukka. Muita mukavia oli mm nokkavarpunen, viiksitimali ja liejukana. Kyllä Maari vaan on hieno paikka! 



Kattohaikara Espoo Laajalahti Maari



Haarahaukka Espoo Laajalahti Maari.


 Seuraavaksi sitten Arktikaa ja muita kesän retkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti