tiistai 23. tammikuuta 2018

Taas uusi vuosi 2018 käyntiin ekaekaa reissulla.


Nyt jo perinteeksi muodostumassa oleva seikka , eli uusi lintuvuosi polkaistaan käyntiin 1.1. jollain kivalla lajilla tai useammalla. Joulukuun viimeisille päiville näytti olevan herkkua tiedossa Saarijärven suunnassa. Pikkusirkku, keltahemppo ja kuukkeli sekä matkan varrelta joitain perus puutteita. Päätimme Mikan kanssa lähteä liikkeelle jo joulukuun viimeisenä joten olisi mahdollisuus kuitata nämä lajit myös joulukuunpinnoiksi. Aloitimme aamun Muuramessa missä etsimme pikkusirkkua pari tuntia, mutta emme sitä löytäneet. Oli pakko lähteä jatkamaan matkaa koska päivä on todella lyhyt.

Seuraavaksi olimme etsimässä keltahemppoa Saarijärvellä. Taas kului pari tuntia kunnes jostain syystä läheisten koivujen latvoihin lintu tuli ääntelemään muutaman kerran kunnes taas katosi. Aika valju fiilis, kun olin odottanut saavani muutaman kuvan linnusta. No vielä ehdimme mähertämään Laakson Arton porukan kanssa kuukkelin illan viimeisillä valoilla. Ei mennyt niin kuin suunniteltiin.

Majapaikkamme Saarijärvellä oli todella mukava ja siisti B&B majoitus Hepoharju nimisessä maalaistalossa lähellä Saarijärven keskustaa. Hinta oli todella kohtuullinen ja aamiainen oli hyvä. Myös talon väki oli ystävällistä.

 Koska keltahemppo oli ollut niin vaikea, päätimme mennä aamulla ensimmäiseksi katsomaan kuukkelin.  Paikka on melko kaukana tiestä, tietä ei ole aurattu ja Mikan Nissanissa ei ole nelivetoa, Joten  jouduimme tekemään noin 3 km kävelyn suuntaansa. Tarkkaa paikkaa en tarkoituksella kerro, jotta linnut saavat olla mahdollisimman rauhassa. Onneksi linnut tulivat aamupalalle nauttimaan lihapiirakkaa jota minulla oli mukana. Matkan varrelta poimimme luonnollisesti joitakin metsän lajeja, tässä osa: palokärki, pikkukäpylintu, töyhtö- kuusi- ja hömötiainen, pyy, ja teeri.

Kuukkeli aamupalalla


Kuukkelipaikalta kiiruhdimme katsomaan keltahemppoa, mutta koska sitä ei ollut näkynyt koko aamuna emme olleet paikalla kuin 15min. Myöskään pikkusirkkua ei oltu löydetty joten suunnitelmat oli vedettävä uusiksi. Aikaa ei olisi paljoa ja koska Helsingissä olisi kuitenkin vielä paikalla se idän mustaleppälintu päätimme ajaa suoraan sinne. 

Muleli onnistui hyvin ja lohdutukseksi saimme paikalta sarvipöllön. Eipä silti ollut mikään voittajafiilis. No kuukkeli ja phoenicuroides muleli sentään. 

Tilhi Saarijärvellä.

Sellainen oli tämän vuoden ekaekaa. Matka jatkuu..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti