tiistai 23. tammikuuta 2018

Pikkukivoja eteläsuomessa.


La 6.1. lähdimme Mikan kanssa hakemaan tammikuunpinnaa Espoosta. Kaitalahdella on uudestavuodesta asti ollut hippiäisuunilintu paikalla ruokaillen kaislikossa ja rantapuissa meidän hippiäisten kanssa. Lintu löytyi kohtalaisen lyhyellä etsimisellä. 

Espoosta ajoimme suoraan Kotkaan ottamaan toisen kk-pinnan hernekertusta. Lintu oli heti ruokinnalla ja otin siitä muutaman kuvan.


Hernekerttu Kotka.
Kotkasta etsimme Kyminlinnan lähellä viihtynyttä viirupöllöä, mutta emme sitä löytäneet. Läheisen rivitalon pihalla oli kaksi nakkelia. 

Kotkasta ajoimme takaisin Helsinkiin ja kävimme katsomassa Viikin lapinpöllöä. Pöllön luona olimme n. 5min. ja matkamme jatkui .


Lapinpöllö Helsinki Viikki

Seuraava kohteemme oli Nurmijärven Lepsämän merihanhi joka oli kummallekin kk-pinna ja kk-ässä. Hieno homma. Vielä yritimme ehtiä Helsinkiin takaisin katsomaan Haltialassa ollutta suopöllöä, mutta olimme vartin myöhässä. Pöllö oli näkynyt hetken ja jatkanut matkaansa, eikä sitä enää koko loppu iltana löytynyt. No tästä sisuunnuimme ja päätimme tulla seuraavana päivänä sitä yrittämään uudestaan.

Su 7.1. Päätimme olla Haltialassa hyvissä ajoin ennen auringon laskua. Tovin odotettuamme blokkasi Toikan Pekka pöllön lentämässä sänkipellon päällä. Ehdimme katsella pöllöä muutaman sekunnin  kunnes jokin iski siihen altapäin. Kaksi lintua kieppui yhtenä pallona pellon pintaan. Salokorven Jussilla oli kaukoputki mukana ja hyökkääjä paljastui nuoreksi kanahaukaksi joka ei antanut pöllölle mahdollisuuksia, vaan alkoi raatelemaan sitä välittömästi. Olihan näytelmä. Onneksi pöllön tuntomerkit nähtiin hyvin ennen välikohtausta. Saimme molemmat tammikuunpinnan ja Mika taisi saada myös talvipinnan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti