sunnuntai 6. elokuuta 2017

 Kesäkuun retkeilyä.

Hei vaan kaikille. En ole kuollut enkä muutenkaan lopettanut blogin pitoa. Aina vaan on niin älytön kiire jonnekin ettei ehdi käymään kuvia läpi.  Elämässä tietenkin tapahtuu muutoksia, pieniä ja isoja. Yksi suurimpia on se että koko kesän olen etsinyt itselleni tonttia joka olisi kivalla paikalla niin maisemien puolesta kuin lintuharrastuksenkin puolesta. Paikkani löytyi Vanjärven läheltä. Pieni Kantatila nimeltään Lerbacka tai Savimäki tai Lerpakka -ihan miten vaan.

Tontilta on hienot näkymät moneen suuntaan, siitä on iloa kun pääsee staijille omalle tontille. Näkyypähän Vanjärvikin osittain tontille. Tulevaisuus näyttää mitä lintuja pihaltani näen. Pihapiiripinnoja aloin keräämään vasta kun laululinnut ovat jo lopettaneet laulunsa, joten sadan lajin saaminen kasaan voi olla haastavaa enään tänä vuonna. No onpa tullut kuitenkin jo hieman retkeiltyä alueella. Lajeja on kasassa 83 joista parhaimpana lajina voisi mainita valkoselkätikan joka piipahti hetkeksi pihallani. 

Lerbckan terinoita tulee vielä jatkossa, mutta nyt keskitytään kesäkuun retkeilyyn. Kesäkuunpinnoja sain revittyä kasaan 16. Ensimmäisiä kuun alussa oli pohjantikka ja varpuspöllö.  Lohjalla Pusulassa on todella hieno luonnonhoito metsäalue. siellä on jo vuosia ollut pohjntikalla vakio reviiri. Sitä vain ei ole aina helppo löytää. Nyt jouduin tekemään alueelle kolme retkeä ennen kuin onnisti. Kuvaa en ehtinyt ottamaan arasta linnusta, mutta peukaloinen oli kovin kuvauksellinen. 

Peukaloinen Lohja Pusula
 Varpuspöllö pesi lähellä tämänhetkistä asuinpaikkaani Ikkalassa. Siitä sain touko- ja kesäkuunpinnan. 


Varpuspöllö


Lähistöllä pesi myös pyrstötiainen ja Karisjärven pelloilla töyhtöhyyppä.


pyrstötiainen

töyhtöhyypän poikanen

Seuraavaksi Mennään Porvoon Tolkkisiin missä vanhalla saha-alueella on pesinyt mustaleppälintu jo vuosia. Tälläkin kertaa löytyi poikasiaan ruokkiva aikuinen lintu.  Kk-pinna plakkariin. Sahan pihapuussa huhuili turkinkyyhky ja klubin alla pesi kettu. Pienestä ketusta kuva ihan vain kettuiluksi ;). Samana päivänä kävimme bongaamassa vielä tulipäähippiäisen Sipoon Kaunissaaressa. Lintu liikkui vai korkeiden kuusien latvoissa joten kuvaa en onnistunut saamaan. 


Mustaleppälintu 


turkinkyyhky

Kettuilua.

Seuraavaksi kaksi sellaista kuvaa joista olen jo haaveillut jokusen vuoden. Minulta puuttui kuvapinnoista pensassirkkalintu ja kehrääjä. Em. kävin kuvaamassa Vihdin Nummelassa Ridalin lintutornin lähellä. Kehrääjää onnistuin kuvaamaan Lohjalla auton valoissa tiellä.

Pensassirkkalintu

Kehrääjä


Hyvinkäältä etsimme mustatiiraa Ridasjärveltä, mutta emme sitä löytäneet, sen sijaan löysimme valkoselkätikan pesäkolon missä nuorukainen piti kovaa ääntä. Kuukausipinna napsahti siitä. 


Nuori valkoselkätikka kurkkii pesäkolostaan. 

Espoossa kävimme nopeasti katsomassa lapinpöllöä, Lintu oli säikkynyt kovin joitakin nuoria ja oli kovin piileksivä.


Lapinpöllö Espoo

Muitakin kuukausipinnoja tuli, mutta niistä ei kummoisia kuvia tullut. Mm. allihaahka, kyhmyhaahka, avosetti parittelemassa, pikkujoutsen, tundrahanhi, ym.  kesäkuu jatkuu..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti