sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kesäkuun kuvauksiaKesäkuu ei ollut mikään kiireinen harvinaisuuksien osalta. Osittain johtui siitä että moni harrastaja retkeili kaukana pohjoisessa ja monet kovat lajit löytyivät sieltä, enkä lähtenyt säntäämään niiden perään koska olimme lähdössä sinne heinäkuun alussa. Toisaalta oman talon myyntiin liittyvät remppakiireet pitivät minut melko visusti kotona. Joitakin retkiä tehtiin kuitenkin lähialueille. 

Peruslinnuista saa yleensä aikaiseksi parhaat lintukuvat. Tästä hyvänä esimerkkinä viime blogin ja tämän blogin kuvat. Harvinaisuuksia kun ei saa lähestyä , vaan yleensä joutuu tyytymään vähän kauempaa otettuihin otoksiin. Tavallisia lintuja taasen saa lähestyä niin paljon kuin lintu antaa lähestyä. 

5.6. lähdettiin hakemaan Teivosen Mikalle kuukausipinnaa keltahemposta. Lintuhan oli lauleskellut reviiriä jo tovin Helsingin Viikin koetilan pihapiirissä. Lintu löytyi melko pian ja antautui vielä kauniisti kuvattavaksi.Koioras keltahemppo Helsinki


Hämeenlinnassa vieraillessani erään hyvän ystäväni luona kävimme retkellä läheisellä Kahiliston rannan lintutornilla. Kaislikossa puhalteli kaulushaikara ja laululinnuista äänessä olivat mm. ruokokerttunen ja rytikerttunen. Hieno paikka.Pajusirkku


Ruokokerttunen

Laajalahdella retkeillessämme Sain vuodenpinnaksi mm. pikkusirrin ja pikkutiiran.  Tornin lähellä lauloi useat rytikerttuset joita pääsi kuvaamaan kohtalaisen hyvin. Lietteellä oli myös erikoinen albinistinen naurulokki.

Rytikerttunen

Albinistinen naurulokki


Espoon Suomenojalla kävimme katsomassa ja kuvaamassa mm. nokikanoja. Paikalla oli myös mm.mustakurkku-uikkuja, harmaasorsia, liejukanoja, luhtakanoja, rastaskerttunen, viitakerttunen, punasotkia ym..
Perinteiset nokikanan poikaskuvat oli pakko ottaa. On ne vaan niin rumia! =)


Anna ruokaa äiti! sanoo pikku nokikana

nokikana nuorukainen

Viitakerttunen


Näin tuli paketoitua myös kesäkuu. Seuraavaksi hyökkään lapinmatkamme kuvien kimppuun..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti