perjantai 15. heinäkuuta 2016

Arktika 2/2


Aika juoksee rajua vauhtia ja aika kuvien käsittelyyn on kortilla. Paljon on kuvia tullut viime aikoina, mutta pakko purkaa vyyhtiä järjestyksessä. Siksi laitan vielä loput helmet toukokuun arktikareissulta.

Karhusession jälkeen ei mitään mullistavaa enään tapahtunut. Tai ehkä kaikki vain tuntui siltä.

Ma 16.5. lähtien siis mökillämme kolmistaan porukalla Virtasen Isto, Kumpulaisen Retu ja minä.
Loppureissu ei ollut harvinaisuuksien osalta enään mitään tykitystä, vaikka kovasti yritimmekin. Parhaina lajeina loppuviikolta kaksi muuttavaa pikkukiljukotkaa. Kuvat niistä on sen verran surkeita etten viitsinyt niitä julkaista. Parhaat kuvat tuli jälleen peruslajeista.

Kuhankeittäjää etsiessämme Vilkkilän Turan lähistöltä löysimme pyrstötiaispariskunnan. Olivat molemmat vielä hyvin kuvaajaystävällisiä.Pyrstötiainen

Keli oli mukavan lämmintä ja kyyt olivat liikkeellä. Mökkitiellämme näimme jokusen. Yhtä piti mennä tietysti kuvaamaan..


Komea tummanruskea kyy

Mökkimme pihapiirissä ruokki puukiipijäpariskunta ahkerasti jälkikasvua. Tässä yksi otos touhukkaista linnuista.


Puukiipijä ja kasa hyönteisiä
Yhtenä päivänä halusi Retu hakea Haminasta ahvenia ja savustaa ne meille. Oli kyllä hyvää. Myös perkuujätteet kelpasivat lokeille..


Aamupahoinvointia jollain..


Isto Virtanen =)

Staijipaikkamme lähistöllä oli pari kulorastasreviiriä. Niitä yritimme pariin otteeseen kuvata, mutta olivat todella arkoja. En jaksanut yrittää tämän kummempaa.

Kulorastas

Mökin lähellä pörräsi myös käki. Sitä päätimme mennä Iston kanssa kuvaamaan. Jokunen osuma tästäkin koiras yksilöstä.
Käki koiras
Pihaan oli myös harmaasieppo tullut muutolta. Tästäkin räpsimme kuvia. 


HarmaasieppoTältä näytti tämän vuotinen arktika kuvien muodossa. Matkamme jatkui Iston kanssa vielä pari päivää tämän jälkeen , siitä seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti