perjantai 15. tammikuuta 2016

Katse kuvaajassa.

Viimeaikaisen  retkeilyn kuvia selatessani sain idean laittaa kuvia kun lintu katsoo suoraan kohti kuvaajaa. En tiedä miten näihin kuviin yleensä suhtaudutaan, mutta mielestäni tämä tuntui hauskalta idealata. 
Aloitan valkoselkätikalla jota kuvasin Karjaalla. tästä kuvasta sain tämän idean. Yritykseni oli etsiä pohjantikkaa joulukuunpinnaksi, mutta Karjaan asemalla käydessäni oli paikalla "vain" naaras valkoselkätikka. Tässä tuijotamme toisiamme kilpaa.Valkoselkätikka joulukuussa Karjaalla

Seuraavana on kuva jonka kuvasin retkellä Helsingin VKL:n alueella. Tämä pöllö oli juuri nauttinut lounaan nokan väristä päätellen. Varpuspöllöt usein tuijottavat kuvaajaa välittämättä siitä pätkääkään. Niin kävi tässäkin.


Varpuspöllö Hki VKL.
Seuraava kuva on Karkkilasta. Joulukuun lopussa härkälintu viihtyi pari päivää Karjaanjoen suulla. Tässä lintu ihmettelee tötteröintiäni rannalla. Härkälintu Karkkila

Seuraava kuva on retkipäivältämme Hangosta. Kävimme katsomassa Tammisaaressa olleita punasotkia tammikuun kk-pinnaksi ja samalla päätimme käydä myös Hangossa. Hangon satamassa oli pikku-uikku edelleen paikalla ja nämä pulmuset piipersivät Vedalla.


Pulmunen Hanko Vedagrundet

Sitten hyppäämme Kouvolaan mistä kävin hakemassa kylynpinnaksi tunturikiurun .Tässä lintu taas ihmettelee kameran raksutusta.


Tunturikiuru Kouvola Värälä
Viimeinen kuva tällä erää on mustapääkertusta jota kävimme ihmettelemässä Lauttasaaressa . Istolta puuttui laji ainakin tammipinnoista ja taisi puuttua myös talvipinnoista. Lintu oli jo jotenkin rähjäisen näköinen. Liekö kovat pakkaset tehneet työtään kun ei tästä linnusta ole ollut havaintoa tämän 6.1. jälkeen. Tuijotus jopa hypnoottinen. 


Mustapääkerttu koiras Hki Lauttasaari
Nyt on taas käyty läpi kaikki kuvat ja muistikortit ovat tyhjät. Ehkä vielä jotain ennen kuvausreissua Fuerteventuralle , jonne matka on varattu 1.-8.2.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti