lauantai 19. syyskuuta 2015

Välillä vähän herkkujakin


Vuodenpinnoja tulee todella harvakseltaan. Toki on se luonnollistakin kun 300 rajapyykki lähestyy pikkuhiljaa. Syksy näyttää saanko sen saavutettua. Viimeisen viikon aikana on taas napsahtanut jokunen vuodari ja jopa yksi elis. 
13.9. ajelin savonlinnaan etsimään siellä viihtynyttä mandariinisorsaa. 15 min etsimisen jälkeen lintu löytyi erään omakotitalon pihanurmelta. Kuva koneeseen ja takaisin kotiin.


Mandariinisorsa


isokoskelot aamusumussa


Kotiin päästyäni lähdimme vielä iltapäiväksi Kautosen kanssa  Poriin etsimään siellä ollutta isokirvistä Fleiviikin niityltä. Heti kun hyppäsimme aidan yli niitylle putosi isokirvinen eteemme heinikkoon äännellen. Ajoimme sen kerran lentoon ja samalla piippasi Porista rarisirri. Kuvaamiset jäivät ja vauhti oli melkoinen kun kiiruhdimme katsomaan sirriä. Samalla tulikin viesti että sirri on lapinsirri emmekä menneet sinne paikanpäälle ollenkaan vaan suuntasimme kulkumme etsimään taigauunilintua. Eipä se onnistunut miljoonien hippiäisten seasta kun ei äännellyt ollenkaan.


5.9. tuli mieluinen piippi kun Pirhosen Jarmo löysi Kytäjältä harmaasirkun . olin tuolloin kotona ja lähdin välittömästi liikkeelle. Lintu löytyi lähes välittömästi, mutta etäisyys lintuun oli pitkä ja väreily aiheutti ongelmia. Huono dokkari kuitenkin. näin napsahti elis ja vuodari. 


harmaasirkku rypsipellossa


Laitan loppuun vielä kuvan mukavasta havainnosta Tringan alueelta. 30.8. löytyi 2 keräkurmitsaa Vantaan Pitkäsuon täyttömäeltä. 


Keräkurmitsa

14.9. löytyi vielä taigauunilintu Järvenpäästä. Lintu oli toista tunti hukassa mutta lähdin etsimään sitä läheisen ojan pajukosta. Löytyi lähes heti. Siitä tuli viimeinen vuodari toistaiseksi. Nro 293.
 Nyt onkin sitten rästikuvat käyty läpi ja ei kun maastoon kuvaamaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti