torstai 17. syyskuuta 2015


Syyskuun retkillä kuvattua...


Näin sadepäivän ratoksi päivitellään taas blogia. Vuodenpinnat ovat olleet tiukassa tässä viimepäivinä , joten ei tässäkään osiossa niitä yhtään ole. Syyskuu on valtaosalla linnuista päämuuttoaikaa ja siksi lintuja on paljon liikenteessä. Kirvisten muuttoaikaa on ollut syyskuu ja niitä on ollut paljon myös kuvattavana.  Itse tein pari retkeä joiden pääkohteena oli juuri kirviset. Hyvällä paikalla ei retken tarvitse olla kovin pitkä kun materiaalia tulee riittävästi. Tunnin kierto Vantaan Pitkäsuon täyttömäellä oli hyvä esimerkki. Lintuja oli paljon ja kuvaus esteitä vähän. Tässä joitakin vertailuksi


Lapinkirvinen, vanha naaras. hyvä tuntomerkki oranssi kurkkulappu 

Metsäkirvinen. Rinnan viirutus ei jatku kupeille saman paksuisina

Niittykirvinen. Rinnan viirutus kupeilla saman paksuista

Niittykirvinen. Nitkulla on komeat takavarpaan kynnet.

Toinen kuvattava kohde on petolinnut joista arosuohaukoilla on ollut näyttävää menoa tänä syksynä. Vaikea kuvitella tätä lajia harvinaisuudeksi. Tässä Helsingin Viikissä pyörinyt nuori lintu.


Nuori arosuohaukka

Kautosen Jonin kanssa on tullut juostua pikkukiljukotkan perässä Kouvolan suunnalla sitä kuitenkaan näkemättä. Kouvolassa tuli kuvattua nuolihaukkoja.


Aikuinen nuolihaukka


Lopuksi on pakko nostaa esille lintukuva jota itse olen jo odottanut jonkin aikaa, sillä kanahaukasta en ole aikaisemmin saanut kuvaa. Tämä nuori lintu kaarteli Espoossa Maarin tornin edustalla. Kuvapinna tuli nyt sitten tästäkin lajista.


Nuori kanahaukka

Katsotaan tulisiko vuodenpinnoja seuraavilla retkillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti