tiistai 10. maaliskuuta 2015

KotkakojussaViime su 8.3.2015 tuli koettua yksi elämäni hienoimmista kuvaushetkistä kun pääsin kotkakojuun kuvaamaan kotkia haaskalla. Minulta puuttui maakotka kuvapinnoista, mutta nyt tuli sekin asia korjattua. Matkamme alkoi ystäväni Kai Pihlströmin kanssa la iltana Lohjalta. Siellä hyppäsin Kain maastoauton kyytiin, koska loppumatka kojuille on todella huonokuntoista tietä. Mennessämme vilisi automme edessä kaikenlaista. Jänis, valkohäntäpeuroja ja iso hirvi. Hirvi juoksi meitä karkuun hiekkatietä , kunnes lopulta koukkasi metsään turvaan. Hieno näky.

Illalla olimme perillä kojuilla joskus 21:00 maissa. Kamat ja kamerat valmiiksi odottamaan huomista aamua, ettei tarvitsisi enään aamulla pitää mitään ääntä. Sitten kojun lattialle nukkumaan lämpimään makuupussiin.

Aamulla herätys 5:30 , hyvissä ajoin ennen auringon nousua. Kallion montussa oli odottamassa 6 sian ruhoa. 7:00 olimme täysin valmiit odottaen ensimmäistä vierasta. Korpin ääniä oli jo kuulunut tovin , mutta kukaan ei uskaltautunut haaskalle. Sitten paikalle tupsahti ensimmäinen kotka. 3kv maakotka oli ensimmäinen kuvattava. Vuoden pinna! ja komeasti! Aamulla oli vain valot vähissä tihkusateen takia. 


Maakotka 3kv
Pian kojun eteen tuli nuori merikotka joka oli aivan märkä. 


Merikotka 2kv

Ensimmäisten kuvien jälkeen päätin ottaa parin tunnin tirsat, koska sää oli paranemassa iltapäivästä. 
Makoisien unien jälkeen sitten taas tosi toimiin. Koko päivän aikana haaskalla kävi ainakin 3 eri maakotkaa ja 5-6 merikotkaa. Korppeja pyöri haaskalla 50-100, joten kuvattavaa riitti koko päiväksi.


Merikotka 2kv

2 Merikotkaa 2kv ja 3kv kinastelevat

Maakotka 3kv

Haaskalla kävi vain nuoria lintuja, yhtään vanhaa lintua ei näkynyt.


KorppiMerikotka 2kv

Iltapäivän auringon paisteessa tuli nuori merikotka syömään kalaa. 

Maakotka 3kvKotkakojut omistaa Kaikuva Oy. Kai Pihlströmillä on tarkoitus käynnistää pienimuotoista liikeideaa kojujen kanssa ensi syksystä alkaen. Kojut ovat lämpimiä ja niissä on käymälä.  Jos sinua kiinnostaisi päästä kuvaamaan kojuille voit otta yhteyttä Kaihin.
P. 0400 707 897. tai minuun 050 5363 505, niin voin kertoa tarkemmin kokemuksistani.
Kojut sijaitsevat eteläisessä Suomessa joten ei tarvitse lähteä kauas kuvaamaan. Kotkia on myös melko varmasti kuvattavissa. Nyt minua ainakin onnisti. Kiitos Kai vielä kerran!


1 kommentti:

  1. Viimeisen kuvan linnulla on alu-rengas oikeassa jalassa. Näkyisikö vasemman jalan lukurengas (merkit + väri) jostain kuvasta?

    VastaaPoista