sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kiireinen joulukuu alkaa...

Joulukuu alkoi melko lennokkaasti. Heti alkukuusta 2.12. tuli käytyä Kauhajoella hakemassa tunturipöllöstä elis. Lintutiedotuksen wp aplikaatio toimi loistavasti ja sitä kautta avattu navigointi opasti meidät juuri oikeaan paikkaan. Olimme siellä perillä juuri kun alkoi hieman valjeta. Pian löysimme linnun istumassa paikallisen kanavanniemen  lintutornin kaiteella. Kunnon kuvaa ei tietenkään saanut kun en viitsinyt pöllöä turhaan lähestyä. Valot olivat aivan nollissa. no dokumenttikubva silti:Tunturipöllö siirtyi tornin kaiteelta keskelle peltoa. 

Kotimatkalle piti kiirehtiä että näkisimme vielä Nakkilasta löydetyn isohaarahaukan. Eipä se onnistanut. Lintutiedotukseen tekstiviestillä  lisätty havaintopiste opasti meidät 23 km väärään paikkaan. - Kiva. Voi kun kaikki käyttäisivät ilmoittamisessa aplikaatiota... no lopulta löysimme oikean paikan, mutta lintu ei kurjassa säässä meille näyttäytynyt.

4.12. tuli aika hankkia uusi kamera. Edellisenä päivänä sain myytyä 60D:n. Kiitos sinulle vanha kamera , hyvin koulutit minua. Ei muuta kuin aamupäivästä ajelemaan kohti Lahtea. Titysti katsomaan siellä viihtynyttä jääkuikkaa. Lintu löytyi hienosti, mutta minullapa ei nyt sitten ollut kameraa. Kuikan jälkeen Kärkkäiseen jossa rahat tiskiin ja uusi 7D mk2 käteen.. Illalla Tringan syyskokoukseen katsomaan Laaksosen Juhan esittämää kuvaesitystä ja taputtamaan kun Aplan konkari Kalle Virta sai rinnuksiinsa ansaitun birdlifen hopeisen kunniamerkin. Onnea Kalle!

Kotona hieman harjoittelua:Kaunis närhi omalla ruokinnalla


Seuraavaksi utön harmauteen kokeilemaan uutta kameraa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti