lauantai 31. toukokuuta 2014

Arktika vol. 2 


Ma 19.5. oli jälleen kaunis helteinen päivä. Henna oli jo lähtenyt kotiin ja olimme mökillä kolmistaan Retun ja Eevan kanssa. Aamu muutto jatkui mukavana omassa rannassa ja samalla kuvailin lintuja edelleenkin mökillä. La 17.5. Vuorisen Kari tuli hakemaan minut lintupaikkakierrokselle, kun Retu ja Eeva halusivat nautiskella olosta mökkirannassa.  Karin kanssa kävimme silloin bongaamassa mustaotsalepinkäisen ja päivästaijilta saimme haarahaukan. Siksi tänäänkin oli odotettavissa jotain kivaa ja yllätykseksi myös Eeva ja Retu lähtivät mukaan.
Väkevänjärven kierrokselta pari otosta :


Heinätavi koiras voimakkaassa vastavalossaSamoin ruokokerttunen


Matkamme jatkui Virolahden Elokalliolle joka on vanha graniittilouhos. Siellä on uimapaikka kun louhos on täyttynyt kristallinkirkkaalla vedellä ja korkea kasa mikä on rakennettu louhosjätteestä. Tämä kasa on tällä hetkellä ehkä paras löydetty staijipaikka, eikä se osoittautunut tälläkään kerralla huonoksi. Sitkeän odottelun jälkeen pohjoispuolitsemme valui mustahaikara jonka kaiki kolme näimme hienosti. Kuvaamisen suhteen vain harmittavan kaukana.
Iltapäiväksi palasimme omaan rantaan Siikasaareen ja jatkoin kuvaamista siellä:


Pikkutylli oli kuvaajaystävällinen.
Komea tukkakoskelo koiras ui rannassamme
Kirjosiepot varailivat kovasti Retun ja minun rantaan laittamia pönttöjä
Illalla Retu totesi loppujen pitsojen olevan jo lokkien ruokaa ja heitti muutaman palasen veteen. Se ei jäänyt huomaamatta. Kalalokeille maistui kyllä ( olikohan silti liikaa valkosipulia).

Iltamuutto oli mahtavaa katseltavaa, kun  kymmenettunannet vesilinnut (allit ja mustalinnut) valuivat ylitsemme kohti siperiaa. Iltapala ja nukkumaanmeno jotta huomenna jaksaa taas nousta. heips.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti