tiistai 6. maaliskuuta 2018


Tammi- ja helmikuun retkeilyä


Keltahemppo
Eipä ollut tammikuu ehtinyt vielä loppua kun jo lähdettiin bongaamaan. Salon Risto pyysi mukaan keltahemppo bongaukseen Saarijärvelle. Koska vuodenvaihteen yritys meni täysin munilleen ja kuukausipinna puuttui, lähdin mukaan. Liikkeelle lähdettiin 30.1. aikaisin aamulla  kun Risto tuli hakemaan minua kotoa. Saarijärvellä olimme sopivasti auringon nousun aikaan ja pian lintu tulikin ruokinnalle. Hämärässä sain räpsäistyä jonkin dokkarin ennen kuin lintu katosi jonnekin muualle. Olisipa onnistunut näin helposti vuoden vaihteessakin. Tästä ajoimme vielä Vaasaan etsimään Ristolle vuodenpinnaksi tunturikiurua, mutta reilun parin tunnin etsimisellä ei lintua löytynyt. 


Helmikuun 1. päivä to päätimme lähteä hakemaan kk pinnaa Idänturturikyyhkystä Haminasta. Mikan kanssa lähdettiin ajamaan pari tuntia ennen auringon nousua jotta olisimme Haminassa hyvissä ajoin. Eipä tarvinnut taaskaan kauaa odottaa kun kyyhky löytyi tutun ruokinnan yläpuolelta pensaasta. 

Idänturturikyyhky

Haminasta etsimme vielä Mikalle vuodariksi turkinkyyhkyn. Tästä ajoimme Virolahdelle hakemaan virolahtipinnaa koskikarasta. Lintu oli paikalla Kotolankoskella. Tämä oli minun 240. lintulaji Virolahdella. 

Koskikara Virolahden Kotolankoskella


Samalla reissulla etsimme isolokkia Virolahdelta, mutta ei löytynyt. Illalla yritimme vielä kk-pinnaksi punakylkirastasta Helsingin Tähtitorninmäeltä, mutta eipä tämäkään lintu halunnut tulla näkyviin. 

Pe 2.2. kävin kuvaamassa Forssan pikku-uikkua. Liikkeelle lähdin vasta iltapäivän puolella enkä löytänyt lintua heti. Valot alkoivat jo kääntymään hämärän puolelle, joten huippukuvia en taaskaan saanut. Jotain silti.


Pikku-uikku Forssa


Su 4.2. lähdimme Mikan kanssa uudestaan Helsingin suuntaan. Nyt ajoimme ensin suoraan Tähtitorninmäelle. Punakylkirastas tuli noin tunnin odottelun jälkeen ruokinnalle. Tämä oli molemmille kk-pinna ja ässä. Minulle ässä nro 91. 


Talvinen punakylkirastas

Ruokinnalla oli myös kaunis tundraurpiainen

tundraurpiainen eli turpo

Tästä ajoimme Itä-Helsinkiin hakemaan kk-pinna taivaanvuohesta. Saimme  vihiä että lintu olisi yhdellä tutulla ojalla ja niinhän se olikin. Kuvaa ei millään ehtinyt saamaan kun lintu pomppasi lentoon jo kaukaa. No ässä nro 92. 

Illalla kävin vielä etsimässä Karkkilan ukkometsoa. Löytyi kuin löytyikin makaamasta yhden ok-talon pihalta.

Metso koiras Karkkilassa

To 8.2. lähdettiin taas Mikan kanssa Helsinkiin. Tällä kertaa ei ollut tavoitteena mitään ihmeellistä, mutta halusin päästä kuvaamaan lintuja. Ajoimme Viikkiin katsomaan jo tutuksi tullutta luhtakanaa. Sille oli tuotu jälleen päivän ruoka-ateria. Kuvasin kolme sarjaa niistä pikaisista ruokailuista joita se teki. 


Luhtakana Helsinki
Saimme jälleen kuulla , että yhdellä ojalla olisi talvehtimassa lehtokurppa. Päätimme käydä katsomassa linnun. Se oli juuri ennen meitä ajettu lentoon läheiseen metsään. Kävimme hetken muualla ja kun palasimme oli lintu palannut ojaan. Katsoimme sitä niin kaukaa, että kuvaa en siitä saanut. Kiva kk-pinna ja ässä silti. Nro 93.

Kotimatkalla kävimme vielä katsomassa Espoon Träskendan lehtopöllöä. Siellä se nukkui vakio kolossaan. 

Lehtopöllö kolossaan

Retkeily jatkuu...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti