torstai 2. kesäkuuta 2016

Toukokuun hulinaa


Jos huhtikuu tarjosi mukavasti nähtävää, niin toukokuussa vauhti luonnollisesti kiihtyi. Heti kuun alussa 1.5. lähdimme Mikan kanssa Porkkalaan staijille. Porkkala tarjosi parhaina mm. nopeasti ohi lentäneen koiras kyhmyhaahkan ja muuttohaukan. Illalla kävimme katsomassa kotimatkalla vielä Nurmijärvellä ollutta mustapyrstökuiria. 

Haahka koiras Porkkalanniemi


Koska Porkkalan pattihaahka oli niin nopea tilanne , päätimme varmistaa lajin vielä listalle Raaseporin Prediumista 2.5. Sieltä lintu löytyi pienen etsinnän jälkeen. Sitä ennen olimme käyneet katsomassa Salon Perniön molemmat haarahaukat. Vielä illalla kotimatkalla kävimme kuuntelemassa Karjaan Lappträsketillä ruokosirkkalinnun.


Milkkari pesänrakennuspuuhissa


3.5. oli kiiruhdettava Poriin mistä Mäkelän Petteri oli jo edellisenä iltana löytänyt harvinaisen yöhaikaran. Lintu löytyi kuin löytyikin tänä aamuna nukkumasta katajapusikosta. Sain mukavan eliksen ja vielä sattumalta vuosipäivänäni. Porissa oli myös avosetti paikallisena.

7.5. oli vuorossa tornientaisto. Joukkueemme kisasi tänäkin vuonna Karkkilan Pyhäjärven lintutornissa. Tällä kertaa ei mitään harvinaista löytynyt kisan aikana , mutta kilpailun loputtua klo 13 tuli Janakkalan Röyhynsuolta piippaus kovasta lajista. Siellä uiskenteli rättiväsynyt ruusulokki. Sinne lähdimme ajamaan kiireellä Toljanderin Heikin kanssa. Lintu oli hyvin näkyvissä, mutta ei hyvin kuvattavissa kovan lämpöväreilyn ja etäisyyden takia. Dokkari kuitenkin.

+2kv ruusulokki Janakkala Röyhynsuo

9.5. piippasi jälleen jytkyä. Tällä kertaa Keuruulta oli löytynyt mustalintuparvesta koiras amerikanmustalintu. Iltapäivällä kiiruhdin sinne yksinäni. Lintu oli nähtävissä ihanasti muutaman sadan metrin päässä aallokossa ja valtavassa lämpöväreilyssä ja vastavalossa. Elämänpinna kuittaantui kymmenien bongareiden seassa.  Melkoista hommaa!!

Vielä ennen arktikaa 11.5. kävimme Mikan kanssa katsomassa Helsingin VKL:n Hakalan tornista palsasirrin ja Espoon Maarin tornista heinäkurpan. Jälkimmäinen soidinteli tornin lähellä hienosti, mutta kuvaaminen olikin haastavampaa.. Etsi kuvasta heinäkurppa!


Heinäkurppa Espoo Maarintorni

Seuraavaksi onkin vuorossa 10 päivän reissu Virolahdelle arktikaa seuraamaan. Sieltä seuraavat kuvat..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti